Ulaşım

Porsche Taycan ve Apple arasındaki bağlar kuvvetleniyor

porsche taycan apple

Tamamen elektrikli Porsche Taycan, eksiksiz Apple Podcasts entegrasyonu sunan ilk otomobil olacak. Böylelikle araç sahipleri Apple’ın 1.5 milyondan fazla programın bulunduğu podcast kütüphanesine ve listelerine erişebilecek.

Otomobilin bilgi ve eğlence sistemi, aynı zamanda Apple Music’in şarkı sözü özelliğini de destekleyecek. Şarkı sözleri ekranın yolcu tarafında gösterilecek. Porsche’den verilen bilgiye göre, söz konusu özellikler ilk etapta yeni Taycan’larda kullanıcılarla buluşacak. Mevcut araçlar ise ocak ayında yayınlanacak güncellemeyle bu özelliklere kavuşacak.

Taycan’da Apple Podcasts platformuna erişim daha önce Apple CarPlay platformu üzerinden sağlanıyordu. Ancak yerel uygulamanın varlığı, podcast dinlemek için telefonu bağlamaya gerek olmadığı anlamına geliyor. Yeni dönemde otomobilin yerleşik bağlantısı üzerinden podcast dinlenebilecek. Apple Music’in şarkı sözü özelliği ise daha önce CarPlay aracılığıyla desteklenmiyordu.

Porsche sahipleri, dinledikleri podcast’leri Apple ID’leri üzerinden başka cihazlarla eş zamanlayabilecek. Porsche’nin Voice Assistant isimli asistanı sayesinde sesli kontrol desteğinden de yararlanılabilecek.

Apple Podcasts uygulaması, Porsche Taycan bilgi ve eğlence sistemine entegre edilen ikinci Apple uygulaması olacak. Daha önce Apple Music sisteme dahil edilmişti. Porsche Taycan’da şu an için Android Auto desteği mevcut değil. Ancak Porsche’nin eski otomobillerinde Android Auto desteği sunmaya başlaması, Taycan’ın da sırasının yaklaştığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER