Ulaşım

Porsche’den yeni bir elektrikli otomobil daha

porsche taycan 4s

Porsche, elektrikli otomobili Taycan’ın Turbo ve Turbo S versiyonlarını daha önce gözler önüne çıkarmıştı. Şirket o dönemde başka Taycan versiyonlarının da yolda olduğunu açıklamıştı. Porsche sözünü tutmakta fazla gecikmedi ve Taycan 4S adını taşıyan modeli Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Taycan 4S, elektrikli spor otomobilin “orta mesafe versiyonu” olarak tanımlanabilir. Taycan Turbo’da 500 kW, Turbo S’te ise 560 kW kapasiteli bir motor kullanan Porsche, Taycan 4S’e ise 470 kW gücünde bir motor yerleştirmiş.

Porsche’den verilen bilgiye göre, Taycan 4S için iki farklı batarya seçeneği sunulacak. Otomobilin performansının diğer Taycan’lara kıyasla biraz daha mütevazı olması, ancak menzilinin de daha uzun olması öngörülüyor.

Porsche Taycan 4S için ne kadar ödemek gerekecek?

Porsche, Taycan 4S’i “donmuş mavi metalik” olarak adlandırdığı bir renk seçeneğiyle gözler önüne çıkardı. Otomobil, tasarım bakımından Taycan Turbo modelleriyle tamamen aynı görünüyor.

Porsche Taycan 4S’in fiyatı henüz açıklanmış değil. Ancak ABD’de Taycan Turbo 150 bin 900 dolar, Taycan Turbo S ise 185 bin dolar satış fiyatı belirlenmişti. Dolayısıyla Taycan 4S’in satış fiyatının 150 bin doların altında olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Porsche’nin Taycan Cross Turismo isimli modelinin de 2019 bitmeden gözler önüne çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER