Ulaşım

2021 model Porsche Taycan yeni şarj teknolojisiyle gelecek

porsche taycan 2021

Porsche, Taycan adını taşıyan elektrikli otomobilinin 2021 modelinde sürücüleri bekleyen yenilikleri açıkladı. Elektrikli spor otomobilde Plug & Charge adını taşıyan yeni bir şarj teknolojisi sunulacak. Bu teknoloji sayesinde araç sahipleri, otomobillerini fişe taktıktan sonra otomatik olarak aldıkları enerji için ödeme yapabilecek. Ekstra bir uygulamaya veya kart işlemine gerek duyulmayacak.

ISO 15118 standardı üzerine kurulu olan bu sistem, önümüzdeki yıldan itibaren ABD’de Electrify America’nın şarj istasyonlarında kullanılabilecek. Yeni Taycan’da araç sahipleri pil koruma özelliğini de aktif hâle getirebilecek. Bu özellik aktif hâle getirildiğinde DC hızlı şarj ünitelerinde hız 270 kW’den 200 kW’ye indirilebilecek. Böylelikle daha uzun bir mola için zamanı olanların pillerini korumasına yardım edilecek.

porsche taycan 2021

2021 model Taycan’ın kabininde renkli bir kadran bulunuyor. Buna ek olarak, havalı süspansiyon taşıyan seçeneklerde SmartLift teknolojisi otomatik şekilde Taycan’ın sürüş yüksekliğini hafızasındaki konumlara göre ayarlayacak. Böylelikle tümsekler veya bozuk yollar, sürücüler adına problem olmaktan, bir nebze de olsa, çıkacak.

Yeni Taycan, mevcut modele kıyasla biraz daha çabuk hızlanacak. Teknik kapasite bakımından bir değişiklik olmasa da, Porsche’nin verileri otomobilin ilk ölçümlere kıyasla daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Porsche yeni Taycan’da isteğe bağlı olarak eklenecek yazılımsal özellikler de sunacak. Şirket bu özellikleri abonelik paketi içinde araç sahiplerine ulaştıracak. “Function on Demand” (İsteğe Bağlı İşlev) olarak adlandırılan bu yaklaşım sayesinde araç sahipleri, bir bayiyi veya servisi ziyaret etmeden otomobillerine özellik ekleyebilecek. Bu özellikler yazılım güncellemeleriyle araçlara gönderilecek.

2021 model Porsche Taycan için ön sipariş dönemi yılın son çeyreğinde başlayacak. Otomobilin 2021’in ilk çeyreği itibarıyla yollara çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER