EğlenceUlaşım

Porsche Soundtrack My Life müzik deneyimini özelleştirecek

porsche soundtrack my life
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Porsche, Soundtrack My Life adını taşıyan yeni projesi kapsamında sürücülere sürüş deneyimlerine uygun olarak seçilen özel müzikler çalan bir sistem geliştiriyor. Porsche’den verilen bilgiye göre, oyun müziklerine benzer şekilde çalışan bu sistem “ivmelenme, hız ve otomobilin merkezkaç kuvveti” gibi kriterler doğrultusunda müziği yoğunlaştıracak.

Porsche’nin sistemi, çevrimiçi müzik sistemleri üzerinden çalma listeleri oluşturmaktan ibaret değil. Orijinal örnekler ve müzik kesitleri de sürüş tarzıyla eşleştirilecek bir algoritmayla birleştirilecek. Kullanıcılar istedikleri müzik tarzını seçtikten sonra sistem otomatik olarak müzik çalmaya başlıyor.

Porsche Digital’dan Norman Friedenberger, Soundtrack My Life’ı şu sözlerle anlattı: “Sistemin karmaşıklığı doğrudan sürüş tarzıyla bağlantılı olmasından kaynaklanıyor. Ne kadar hızlı sürdüğünüz, nasıl hızlandığınız veya yavaşladığınız sistemi etkileyecek. Yavaşladığınızda veya durduğunuzda müzik de buna uygun olarak yavaşlayacak.”

Bu sistem çevrimiçi müzik platformları için doğrudan bir alternatif teşkil etmiyor. Ancak sürücülere bir seçenek daha veriyor. Burada sistemin her seferinde orijinal bir şeyler çalma ihtimali avantajlardan biri olarak öne çıkıyor. Kısacası sürücülere her zaman yeni bir müzik dinleme imkanı teorik olarak sunuluyor. Bu yeni format uzun süreli bir dinleme deneyimi vadediyor.

Porsche, hâlihazırda deneme safhasında olan Soundtrack My Life için henüz kesin kararını vermiş değil. Sistemi test eden şirket, kullanıcılar için “genel bir deneyim” oluşturmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER