Ulaşım

Porsche Mission X ile elektrikli spor otomobillerinin geleceğine bakış atıyor

porsche mission x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Porsche Mission X adını taşıyan yeni konsept otomobilini tanıttı. Şirket, Mission X’in “geleceğin spor otomobilinin nasıl görünebileceğine bir bakış atma” fırsatı verdiğini belirtiyor. Elektrikli bir “hiper otomobil” olarak tanımlanan Mission X; 959, Carrera GT ve 918 Spyder gibi klasik Porsche modellerinden ilham alıyor.

Porsche otomobili “Roket Metalik” adını verdiği bir kaplamayla sunuyor. Aracın büyük parçaları ise karbon elyafı ile güçlendirilmiş plastikten yapılmış bir dış iskelete sahip hafif bir cam kubbeye sahip. Bu parçalar arasında Le Mans spor arabaları tarzında yapılmış, öne ve yukarıya açılan yolcu kapılarının yarısı bulunuyor. İçeride deri ve karbon fiberle güçlendirilmiş plastikten yapılmış iki koltuk, üstü açık bir direksiyon simidi ve gösterge panelinde tur sürelerini ve sürücünün hayati istatistiklerini görüntüleyebilen çok sayıda kamera ve saat mevcut.

Porsche ayrıca aerodinamik amaçlar için aracı kademeli lastiklerle (önde 20 inçlik tekerlekler ve arkada 21 inçlik tekerlekler) tasarladı. Mission X üretime geçerse, Porsche bu aracı Almanya’nın popüler pistlerinden Nürburgring Nordschleife çevresindeki “yasal olarak” en hızlı karayolu aracı yapmayı hedefliyor.

porsche mission x

Porsche Mission X’in üretimi için kesin karar verilmiş değil

Porsche Mission X’in bataryası koltuklarının arkasına merkezi olarak yerleştirilecek ve aracı Taycan Turbo S’den iki kat daha hızlı şarj edebilen 900 voltluk bir sistem mimarisine sahip olacak. Ancak bu noktada Mission X’in gerçek bir araca dönüşüp dönüşmeyeceğinin hâlâ kesin olmadığını hatırlatmakta fayda var.

porsche mission x
İLGİLİ HABERLER