Ulaşım

Porsche Mission E Cross Turismo ile Tesla Model X’e alternatif sunuyor

porsche mission e cross turismoPorsche elektrikli otomobil pazarında Tesla’ya en yüksek sesle meydan okuyan şirketler arasında bulunuyor. Daha önce Mission E ile ilk işareti veren Alman otomotiv devi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Tesla Model X’e rakip olarak konumlandırdığı yeni otomobili Porsche Mission E Cross Turismo’yu gözler önüne çıkardı.

SUV formatında bir otomobil gibi görünen Mission E Cross Turismo hakkında fazla detay paylaşmayan Porsche, otomobilin üretimi konusunda henüz kesin bir karar verilmediğini ve sürecin değerlendirildiğini belirtti. SUV pazarının genişlemesi nedeniyle Porsche’nin Cross Turismo’yu piyasaya sürmesi sürpriz olmayacaktır. Ancak Cross Turismo’nun Mission E’nin ardından yollarda boy gösterebileceği düşünülüyor.

Porsche’nin hızlı karakterinin izleri, Cross Turismo’da da görülüyor. İki elektrikli motoru bulunan otomobil, 600 hp gibi yüksek bir beygir gücüne sahip. 0’dan 100 kilometre hıza 3.5 saniyede kısa sürede çıkabilmesi de Cross Turismo’nun dikkat çeken yönleri arasında bulunuyor. Tesla Model X P100D ise aynı hıza 2.9 saniyede yükselebiliyor.

Porsche Mission E Cross Turismo, Tesla Model X’in öncüsü olduğu ve Jaguar I-Pace ile genişleyen elektrikli SUV pazarındaki hareketi artıracak gibi görünüyor. Bu formattaki araçların elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER