Ulaşım

Porsche’dan iki yeni Plug-in hibrit Panamera modeli

porsche panamera

Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrifikasyon stratejisini genişleterek iki yeni plug-in hibrit Panamera modelini duyurdu. Geçen yılın sonlarında üçüncü nesil Panamera’yı tanıtan Porsche, bu serinin ilk dört Panamera E-Hybrid modelinden biri olan Panamera Turbo E-Hybrid’i piyasaya sürmüştü. Bugün yapılan açıklamayla, Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera 4S E-Hybrid modelleri eklendi. Dördüncü model ise daha sonra duyurulacak.

Porsche’dan Dinamik ve Verimli E-Hybrid Güç Aktarım Mekanizmaları

Porsche, “verimli ve dinamik E-Hybrid güç aktarım mekanizmalarına önemli talep” olduğunu belirterek bu iki yeni modeli piyasaya sürdü. Hibrit araçlara olan talep, saf batarya-elektrikli araçların satış büyümesi yavaşlarken, çeşitli pazarlarda artmaya devam ediyor.

Ancak Porsche kalitesi her zaman bir bedel gerektirir. 4 E-Hybrid modeli 117.495 dolar, 4S E-Hybrid modeli ise 128.795 dolar başlangıç fiyatıyla yurt dışında satışa sunulacak. Ön siparişler mart ayının sonunda başlayacak ve teslimatların sonbaharda yapılması bekleniyor.

Panamera 4 E-Hybrid, yeni bir hibrit sistem ve önemli ölçüde yenilenmiş 2.9 litrelik V6 çift turbolu motorun birleşimiyle daha iyi hızlanma ve artırılmış tork sunacak. Toplam sistem gücü 346 kW veya 463 beygir gücünde, maksimum torku 66,2 kg-m. 0’dan 100 km/saat hızlanması 3.9 saniye ve maksimum pist hızı 280 km/saat olacak.

Öte yandan, 4S E-Hybrid modeli de biraz daha yüksek performans çıkışına sahip 2.9 litrelik altı silindirli bir motora sahip olacak. Toplam sistem gücü 400 kW veya 536 beygir gücünde ve maksimum torku 76,4 kg-m. Bu, Panamera 4S E-Hybrid’in 0’dan 60 mph’ye 3.5 saniyede hızlanmasını ve maksimum pist hızının 290 km/saat olmasını sağlayacak.

Bu iki yeni model, daha yüksek şarj hızı ve daha iyi gaz tepkisi gibi daha fazla avantaj sunuyor. Yeni batarya, 25.9 kWh brüt kapasitesiyle plug-in hibritler arasında üst sıralarda yer alıyor ve seleflerine göre yaklaşık %45 daha fazla kapasite sunuyor.

  • porsche panamera

11 kW’lık bir onboard AC şarj cihazı, doğru koşullar altında bataryayı en fazla iki saatte şarj edebilir. Ayrıca, tamamen yeni bir elektrik motoru, gaz motorunu tamamlayacak ve tek başına 140 kW veya 187 beygir gücünde ve 45,8 kg-m tork üretecek, bu da onu önceki nesilde kullanılandan daha güçlü kılıyor.

Her iki model de açıldığında tamamen elektrikli E-Power modunda başlayacak. Bataryanın şarj durumu belirli bir minimum değerin altına düştüğünde, sistem otomatik olarak Hibrit Otomatik moduna geçecek ve mevcut sürüş durumuna göre güç aktarım mekanizmasını yönetecek. Akıllı bir navigasyon sistemi, araca rota hakkında bilgi gönderir ve bu bilgi, Hibrit Otomatik mod tarafından “güç aktarım stratejisini optimize etmek” için işlenir.

E-Hold ve E-Charge olmak üzere iki ek sürüş modu, benzersiz avantajlar sunar. E-Hold modunda, bataryanın mevcut şarj durumu korunur. E-Charge modunda ise, batarya 34 mph üzeri hızlarda yanma motoru tarafından %80’e kadar şarj edilir.

Porsche, tamamen elektrikli bir Macan ve ultra hızlı şarj yeteneklerine sahip yenilenmiş bir Taycan duyurarak son zamanlarda dikkat çekici adımlar attı. Ancak EV satışlarının büyüme hızı normalleşirken, otomobil üreticisi, elindeki hibrit model sayısını genişleterek bahislerini çeşitlendiriyor. Porsche, 10 yılı aşkın süredir hibrit oyununun içinde, Cayenne ve Panamera’nın plug-in hibrit versiyonlarını, ayrıca Panamera ve Cayenne’in plug-in olmayan hibrit modellerini sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER