EğlenceUlaşım

Porsche Formula E’ye katılmak için Le Mans yarışlarından çekiliyor

porsche formula ePorsche Formula E şampiyonasında yarışacağını açıklayan otomotiv devlerinin arasına katıldı. Porsche’den kısa bir süre önce de Mercedes-Benz, “Formula 1’in elektrikli versiyonu” olarak nitelenen şampiyonada yarışacağını duyurmuştu.

Porsche motor sporları programında yeni şampiyonaya yer açmak için 24 saatlik Le Mans yarışıyla tanınan Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çekileceğini açıkladı. Bir diğer Alman otomotiv devi Audi de geçtiğimiz sonbaharda aynı gerekçelerle Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışmayacağını ilan etmişti.

Hem Audi hem de Porsche, Volkswagen Grubu’nun çatısı altında yer alıyor. 2015’ten beri Volkswagen denince pek çok kişinin aklına ilk olarak dizel emisyon skandalı geliyor. Cezalar ve yaptırımların belirlenmesinin ardından süreç sona ermiş gibi görünse de, şimdi de Volkswagen’in alt markaları aynı hileyi yaptıkları iddiasıyla inceleniyor. Alman dergisi Der Spiegel de geçtiğimiz hafta yayınladığı bir yazıyla tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Dergi, Alman otomotiv şirketlerinin 1990’lardan bu yana dizel emisyon testlerinde hile yaptığını öne sürmüştü.

Dizel hibrit motorların kullanıldığı bir seriden tamamen elektrikli motorların kullanıldığı bir seriye geçmek, otomobil üreticilerinin kamuoyu nezdindeki imajlarını düzeltmek için yaptığı bir hamle olarak nitelenebilir. Ancak bunun elektrikli otomobil aksamlarını geliştirmeye yönelik bir adım olduğu da söylenebilir.

Tüm Formula E takımları aynı otomobilleri kullansa da, şampiyona takımlara otomobillerin vites kutusu, motor ve çevirici gibi parçalarını geliştirme imkanı veriyor. Tıpkı şampiyonadaki diğer üreticiler gibi, Porsche de önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli otomobillerini yollara çıkarmayı amaçlıyor.

Porsche Formula E şampiyonasında Mercedes-Benz, Audi ve BMW ile yarışacak

2019 sezonunda Formula E pistlerine çıkacak Porsche’yi önemli rakipler bekliyor. Porsche; Mercedes-Benz, Audi, BMW, Jaguar, Renault ve Mahindra gibi şirketlerle yarışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER