Ulaşım

Porsche elektrikli otomobil şarjını hızlandırıyor

Porsche elektrikli otomobil alanında varlık göstermenin geleceği için önemini daha önce kavramış şirketler arasında yer alıyor. Şirket, bu gelecekte kendisine avantaj sağlamak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Almanya’nın başkenti Berlin’e yeni bir tesis açan otomotiv devi, bu tesise iki adet ultra-hızlı 800 voltluk elektrikli otomobil şarj ünitesi yerleştirdi.

Söz konusu şarj üniteleri, mevcut elektrikli otomobilleri sadece 150 kW hızla şarj edebiliyor. Yine de, bunun Tesla’nın Supercharger’larının 120 kW şarj hızından daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirketin gelecekte üreteceği otomobillerde ise bu hız 350 kW’ye kadar çıkabilecek. Bu da Porsche’nin Mission E adıyla anılan müstakbel elektrikli otomobilinin bataryasının 15 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşabileceği anlamına geliyor. Bu süre benzin istasyonlarında geçen zamandan daha uzun olsa da, elektrikli otomobillerle yapılacak yolculuklarda önemli bir avantaj sağlayabilir.

Porsche yüksek hızlı yeni şarj ünitelerini Almanya dışına da taşıyacak. Şirketin Atlanta’da bulunan ABD’deki genel merkezinin dışına da yüksek hızlı bir şarj istasyonu inşa ediliyor. Porsche, Mission E 2019’da yollara çıkmadan önce yüksek hızlı şarj ünitelerinin sayısını artırmayı planlıyor.

Porsche elektrikli otomobil şarjı için diğer üreticilerle birlikte hareket ediyor

Porsche yüksek hızlı şarj ünitelerini Avrupa genelinde yaygın hâle getirmek için diğer elektrikli araç üreticileriyle birlikte hareket ediyor. Tesla ise daha yüksek hızla şarj imkanı sunmak adına çalışmalar yapıyor. Çalışmalar henüz başlangıç seviyesinde olsa da, ileride elektrikli otomobillerin şarjı pek fazla dert edilmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER