Ulaşım

Porsche geleceğin CarPlay deneyimi için ipucu veriyor

porsche apple

Porsche CarPlay deneyiminin gelecekte nasıl olacağı konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. Şirket bunu iPhone uygulaması için hazırlanan güncellemeyle yapıyor. Uygulamada klima ve ışık kontrolü olmak üzere başka kontrol seçenekleri sunan yeni butonlar bulunuyor.

My Porsche iOS uygulaması, otomobile araç içi bilgi ve eğlence sisteminde görüntülenen QR kod üzerinden bağlanıyor. Bağlantının kurulmasının ardından araç içi bilgi ve eğlence sistemindeki üçüncü taraf uygulamalar (Apple Music gibi) iPhone ile hesap bağlantısı kurabiliyor.

Şirketin elektrikli otomobillerinin şarj durumlarını da CarPlay arayüzünde görmek mümkün olacak. Bunun kısa süre önce yayınlanan Taycan güncellemesi için çok iyi bir tamamlayıcı olduğu söylenebilir. Söz konusu güncelleme de Apple Harita’nın elektrikli otomobiller için rota oluşturma özelliğini destekliyor.

CarPlay mevcut hâlinde tam potansiyeline ulaşabilmiş değil. Apple otomobillerin eğlence ve bilgi ekranlarının tamamını kapsayacak bir deneyim sunmayı istese de, şimdilik ulaşabildiği en ileri nokta Polestar araçlarına Harita projeksiyonu ekleyebilmek oldu. Diğer taraftan aralarında Polestar ve Ford’un da bulunduğu pek çok üretici Google’ın Android Automotive platformuyla ilerlemeyi tercih ediyor.

Ancak Porsche’nin CarPlay entegrasyonu, Apple’ın tam teşekküllü araç içi çözümünün nasıl görüneceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor. CarPlay üzerinden otomobili ısıtmak gibi hızlı aksiyonlar ve ses profillerinin değiştirilebilmesi, Apple’ın çözümlerinin Alman otomotiv devi tarafından nasıl benimsendiğini gösteriyor.

Porsche ve Apple arasındaki yakın iş birliği daha önce başlamıştı

Porsche ve Apple arasındaki yakın ilişkinin geçmişinin eski olduğunu söylemek gerekiyor. CarPlay’in ilk kullanıcılarından biri olan şirket, Apple Podcast’ler uygulamasını da otomobillerinde varsayılan Podcast uygulaması olarak sunuyor.

İLGİLİ HABERLER