Ulaşım

Porsche yeni modellerinde Apple CarPlay’e yer verecek

porsche-200415

Apple CEO’su Tim Cook, kısa bir süre önce dünyanın pek çok önemli otomotiv üreticisinin şirketin araç içi bilgi ve eğlence sistemi CarPlay’e otomobillerinde yer vereceğini açıklamıştı. Cook’un açıklamasının ardından Almanya’nın önemli otomobil üreticilerinden Porsche’nin de CarPlay programına dahil olduğu ortaya çıktı. Apple ve Porsche’den konuya dair resmi bir açıklama gelmese de, otomobil üreticisinin ismi CarPlay’in internet sitesindeki destekçi şirketlerin arasına eklenmiş durumda.

Porsche’nin sahibi olan Volkswagen Group geçtiğimiz ocak ayında bir açıklama yapmış ve yıl sonuna kadar tüm modellerinde CarPlay desteği sunma sözü vermişti. Volkswagen Group tarafından yapılan bu açıklama, şirketin çatısı altında bulunan Volkswagen, Audi ve Skoda gibi markalar için de bağlayıcı nitelikte.

Porsche’nin araç içi bilgi ve eğlence sistemine CarPlay’i nasıl entegre edeceği henüz bilinmiyor. Şirket daha önce otomobillerine Porsche Communication Management adını verdiği kendi sistemini yerleştirmiş ve sürücülere GPS, sesle kontrol, ses kontrolü ve hız limiti belirteçleri gibi özellikler sunmuştu.

Apple CarPlay’in en önemli rakibi konumunda olan Google’ın Android Auto sistemini destekleyen üretici sayısı da sürekli artıyor. CarPlay’i destekleyen Volkswagen Group, Android Auto’nun da destekçileri arasında bulunuyor. Ferrari, Mercedes ve BMW’nin yanına Porsche’nin de eklenmesi ise Apple CarPlay’e lüks otomobil segmentinde büyük hakimiyet kurma imkanı veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER