EğlenceUlaşım

Porsche 911 GT2 RS E3 oyun fuarında tanıtıldı

porsche 911Porsche, 3.8 litrelik çift turbo motoruyla 700 beygir gücüne yakın bir güce ulaşabilen spor otomobili Porsche 911 GT2 RS’i duyurmak için Cenevre veya Detroit gibi otomobil fuarlarını değil, Los Angeles’ta düzenlenen Electronic Entertainment Expo, kısaca E3 oyun fuarını tercih etti. Evet, yanlış duymadınız; Porsche’un yeni spor otomobili E3 2017’de tanıtıldı.

Dünyanın en büyük spor otomobil markalarından bir tanesinin, 911 GT2 RS gibi yeni bir spor otomobilinin tanıtımını gerçekleştireceği ilk mekan olarak E3 kesinlikle akıllara gelmezdi. Ancak geçen yıla kadar bir Porsche’u, Electronics Arts ile var olan imtiyazlı lisans anlaşması nedeniyle birçok üst sınıf yarış oyununda kullanmak mümkün olmuyordu. Söz konusu anlaşmanın sona ermesiyle birlikte Porsche da video oyun dünyasının her yerinde görünme fırsatı elde etti. Bunların arasında yeni duyurulan Forza Motorsport 7 oyunu da bulunuyor.

Üstelik GT2 RS, sonbaharda Xbox One X (Project Scorpio), PC ve Xbox One için çıkacak olan Forza 7 oyununun kapağını da süslüyor. Porsche’un yeni spor otomobili son birkaç aydır test sürüşlerinde görülmüştü, ancak ilk kez resmi olarak kamuoyunun karşısına çıkmış oldu.

Bu tanıtım, otomotiv endüstrisinin her alana doğru nasıl yayıldığının son işaretlerinden bir tanesi sayılabilir. Son birkaç yıldır, her yılın başında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES tüketici elektroniği fuarlarında da yeni otomobil duyuruları yapılıyor ve otomotiv teknolojileriyle ilgili yenilikler sergileniyor. Teknoloji ve eğlence odaklı etkinlikler klasik otomobil fuarlarının ilgisini yavaş yavaş üzerlerine doğru çekiyor.

İLGİLİ HABERLER