Teknoloji

Popüler e-posta uygulaması Spark Android’e geldi

spark android

Google, ana Gmail uygulamasına alternatif olan Inbox uygulamasını resmen kapattı. Ancak bir e-posta uygulaması tarihe karışırken, popüler bir e-posta uygulaması olan Spark, Apple’ın platformlarından Android’e geliyor. Tam da eski Inbox kullanıcıları yeni bir e-posta uygulamasının arayışına girmeye başlarken…

Daha önce beta olarak Android’de görülen Spark, hızlı ve düzgün biçimde çalışmasıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılar arşivlenmiş e-posta iletileri içinde hızlıca arama yapabiliyor. Öte yandan Spark’ı diğerlerinden ayıran unsurlardan bir tanesi de geniş özelleştirme olanakları sunması. Kullanıcılar e-posta iletilerini görüntülerken görecekleri menü simgelerini özelleştirebiliyor. Bildirim seçenekleri var. Aynı zamanda yıldızlı iletiler veya gönderilen klasörüne kestirmeler sunan hızlı erişim bileşeni de bulunuyor.

Spark Android uygulamasında mobil işletim sisteminin getirdiği bazı tasarım kısıtlamaları bulunuyor. Örneğin, iOS uygulamasında altta bulunan silme veya arşivleme gibi seçenekler üst kısımda bulunuyor. Bu da e-postayı okuduktan sonra yeniden başa gidip silme veya arşivleme yapmayı biraz daha zahmetli hâle getiriyor.

Her ne olursa olsun, Spark Android uygulaması birçok seçenek ve özelleştirilmiş ayarı içeriyor. Buna rağmen normal kullanıcılar Google’ın kendi Gmail uygulamasını kullanmayı tercih edebilirler.

Spark Android uygulamasını bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER