Teknoloji

Polycom’dan kurumlara özel yeni RealPresence CloudAXIS Suite bulut tabanlı iletişim çözümü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kurumsal pazar için video konferans çözümleri konusunda hakim konumda bulunan Polycom yepyeni diğer kişilerle iletişim kurmayı daha kolay ve ekonomik şekilde sağlayacak olan yeni ürünlerini tanıttı. Yeni RealPresence CloudAXIS  Suite sayesinde kullanıcılar herhangi bir kişiyle Skype, Facebook veya Google Talk gibi farklı video sohbet uygulamalarını kullanarak bağlantı kurabilecek.

Bu yeni paketin en ilginç özelliklerden bir tanesi kullanıcıların diğerleriyle internet tarayıcısı üzerinden sohbet etmelerine olanak sağlayan bulut tabanlı platforma sahip olması. Böylelikle her iki tarafın da bilgisayarına bir istemci yazılım kurmasına gerek kalmıyor. Bu durumda kurumların birbirleriyle iletişim kurmaları daha az zahmet ve maliyetle gerçekleşmiş olacak. Bununla birlikte sohbetin başlama süresi de kısalmış olacak.

CloudAXIS Suite büyük ölçekli şirketler ve servis sağlayıcıları için sunulacak. Polycom’un VCaaS (Video Collaboration as a Service – Bir Servis olarak Video İşbirliği) adını verdiği, özel veya herkese açık bulut servisleri üzerinde çalışan bir çözümü de bu paket kapsamında sunuluyor. Genel olarak bu yeni paket kullanıcılarla daha dost bir kullanıcı arayüzü ve diğer sohbet programları üzerinden de daha kolay ve daha fazla kişiyle iletişim kurma imkanı sunmasıyla dikkat çekiyor.

Polycom’un CloudAXIS Suite paketi kurumlara özel olacak. Skype, Facebook, Google Talk gibi araçlar sanki bireysel kullanıcılara özel araçlar gibi görünüyor, ancak kurumsal tarafta da birçok şirketin iletişim için bedava olmaları nedeniyle bunları kullandığını unutmamak gerek.

İlgili >> Business Wire

İLGİLİ HABERLER