Teknoloji

Polislerin şüphelilerin fotoğraflarını görmek için sahte Instagram hesapları oluşturmasına mahkemeden onay

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Polislerin şüphelileri yakalamak adına sosyal ağlarda insanları taklit etmesi pek hoş karşılanan bir eylem olmasa da, bu durum sahte hesapların bir seçenek olarak değerlendirilmesini engellemiyor. ABD’nin New Jersey eyaletinde görev yapan bölge hakimi William Martini tarafından alınan son karara göre, polisin bir şüphelinin Instagram fotoğraflarına bakmak amacıyla sahte bir hesap oluşturması için arama izni alması gerekmiyor.

Kullanıcıların Instagram’daki fotoğraflarını başkalarının da görmesi için paylaştığını belirten hakim, paylaşım sırasında fotoğrafların görülmesi için de gereken iznin verildiğini ifade etti. Böylelikle soygunla suçlanan Daniel Gatson isimli şüphelinin savunması da boşa gitmiş oldu. Instagram sayfasında nakit para ve mücevherlerle çekilmiş fotoğrafları bulunan Gatson, polisin Instagram hesabındaki fotoğrafları görmek için yasal bir arama iznine sahip olması gerektiğini iddia etmişti.

Sahte hesaplar halen kimi insanları ürpertse de, gizli sosyal hesaplar oluşturmanın bu noktada daha kutsal bir amaç uğruna gerçekleştirildiğini unutmamak gerekiyor. Zira polisin bu noktada başka bir kişiyi taklit veya yanlış biçimde temsil etmiyor. Facebook’un aksine, kullanıcılar Instagram’da gerçek hesaplarını kullanmak zorunda değil. Kullanım koşullarına uygun olduğu sürece Instagram üzerinde hayali bir kişilik yaratmak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER