Ulaşım

Polestar yeni elektrikli otomobilinin tanıtım tarihini açıkladı

polestar 3

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar, Polestar 3 adını verdiği elektrikli SUV’unun 2022’nin ekim ayında gözler önüne çıkacağını açıkladı. Şirketin ilk elektrikli performans SUV’u olan otomobil çift motorlu bir aksamla gelecek ve tam şarjla yaklaşık 600 km yol katedebilecek.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, yeni otomobilleriyle SUV kategorisine “sporu geri getirmek” istediklerini belirtti. Ingenlath, bunu yaparken “performans köklerine” bağlı kalmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Polestar 3, adından da anlaşılabileceği üzere, şirketin üçüncü yüksek performanslı elektrikli aracı olma özelliğini taşıyor. Polestar 2’nin takipçisi olan otomobilde Polestar O2 konsept otomobilden izler de görülüyor.

Luminar tarafından üretilen LiDAR sensörlerinin ve Nvidia imzalı bir bilişim sisteminin bulunacağı otomobil, gelişmiş bir otonom sürüş sistemine de sahip olacak. Ancak bu sistemin kullanımının otoyollarla sınırlı olabileceği belirtiliyor.

Küresel otomotiv pazarındaki etkinliğini artırmak isteyen Polestar, bunun için yeni otomobiliyle birlikte daha aktif bir strateji izleyecek gibi görünüyor. Önümüzdeki üç yılda her yıl yeni bir elektrikli otomobil çıkarmayı planlayan şirket, satışlarını 10 kat artırmayı hedefliyor.

Polestar 3 için önümüzdeki ekim ayından itibaren sipariş verebilecek. Otomobilin üretimi ise 2023’ün ilk aylarında başlayacak. Üretim Çin’de ve ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Charleston şehrinde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER