Teknoloji

Polaroid’in Android ile çalışan değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi yolda

Polaroid’in Android işletim sistemiyle çalışan değiştirilebilir lensli aynasız fotoğraf makinesi çıkaracağına dair söylentiler giderek yoğunlaşıyor. Son aylarda hem Nikon hem de Samsung’dan Android işletim sistemli basçek makineler görmüştük, ayrıca Polaroid de geçtiğimiz ocak ayında Android işletim sistemli cihazlarını görücüye çıkarmıştı. Son dedikoduysa şirketin çok daha farklı bir ürünle geleceği şeklinde.

Polaroid IM1836 olarak adlandırılan söz konusu cihaz 18.1 megapiksel sensör ve henüz tanımları tam olarak açık bir şekilde yapılmayan değişitirilebilir lens sistemi içeriyor. Ayrıca 3.5 inç’lik dokunmatik ekra, Wi-Fi bağlantı desteği ve HDMI çıkışı da başlıca teknik özellikler arasında. Makinenin Android 4.0 ile çalışacağı söyleniyor. Polaroid IM1836 görünüş açısından Nikon 1 J2 ile benzerlik gösteriyor. Bu durum Nikon’un değiştirilebilir lens sistemli makinesinin yeniden markalandırılmış ve paketlenmiş bir versiyonu olduğu ihtimalini akıllara getirmiyor değil.

Tabii ki, şu an için her şey dedikodu aşamasında, ancak yukarıdaki ürün fotoğrafı ve teknik bilgileri bir arada barındıran görselin Dealerscope adlı bir sektör dergisinde çıkmış olması bu deidkodunun doğruluk ihtimalini artırıyor. Her ne olursa olsun, Polaroid IM1836 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı gelecek ayki CES’te öğrenmeyi bekliyoruz.

İlgili >> PhotoRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER