Teknoloji

Polaroid yeni spor video kamera serisini duyurdu

Polaroid, sporseverler için biçilmiş kaftan olarak tanımlanabilecek yeni spor video kamera serisini duyurdu. İlk olarak Photokina’da görücüye çıkan Polaroid XS serisi cihazları ile hareket halindeyken görüntü kaydetmek ve fotoğraf çekmek oldukça kolay hale geliyor. Ortalama kullanıcıya pek hitap etmeyen XS serisi kameralar, sporseverler için son derece uygun.

Serinin üyelerinden biri olan Polaroid XS7, CMOS profesyonel sensör ile birlikte geliyor. 720p video kaydı yapabilen kamera, 5 megapiksellik fotoğraflar da çekebiliyor. Cihazda bulunan 2 inç’lik ekran sayesinde çekilen fotoğraflar ve videolar anında izlenebiliyor. Su geçirmez kasası sayesinde XS7 ile 10 metreye kadar dalmak mümkün.

Serinin bir diğer ürünü olan XS20 de tıpkı XS7 gibi CMOS profesyonel sensöre sahip. Yine suya dayanıklı bir model olan XS20 ile 20 metreye kadar dalmak mümkün. XS20 tüm ortamlarda çekim yapabilmek için 8 adet LED’e ve de 3 saatlik çekim yapmaya imkan veren bir pile sahip. Üstünde bulunan hareket sensörleri sayesinde XS20’yi güvenlik kaydı için de kullanmak mümkün hale geliyor.

Serinin yıldızı olarak öne çıkan XS100 ise 720p, 960p ve 1080p çekim yapabilen profesyonel 5 megapiksellik bir sensöre sahip. XS 100 ile 3, 5 ve 16 megapiksellik fotoğraflar çekmek de mümkün. Ultra geniş objektif sayesinde 170 derecelik çekim yapma imkanına sahip olan kamera ile farklı modlar ile çekim yapmak da mümkün. Suya dayanıklı olan XS100 ile 10 metreye kadar çekim yapılabilirken, G-sensor sayesinde pozisyondan bağımsız olarak en iyi çekim yapılıyor. Ekim ortasında satışa çıkacak cihazların ABD için satış fiyatı 69.99 dolar (XS7), 99.99 dolar (XS20) ve 199.99 dolar (XS100) olarak belirlendi.

İlgili >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER