Teknoloji

Paylaşmayı sevenler için tasarlanan Polaroid Socialmatic 2014’te satışa sunulacak

Polaroid bir süredir üzerinde çalıştığı dijital fotoğraf makinesi Socialmatic’in 2014 yılı içinde piyasaya sürüleceğini CES 2014’te açıkladı. Çekilen fotoğrafları Instagram gibi sosyal ağlarda hızlıca paylaşma yeteneğine sahip olan Socialmatic, fotoğrafları elinde tutmayı sevenler için Zink kağıda dijital olarak baskı yapabiliyor.

socialmatic-190713

Socialmatic’te 14 megapiksel sensör barındıran ön kameraya 2 megapiksel arka kamera eşlik ediyor. ”Selfie” çekmeyi sevenlerin Socialmatic’te bu isteklerini fazlasıyla yerine getirebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Sadece bir LED flaş barındıran Socialmatic’te ön kısma yerleştirilen LCD panel ise mod asistanından faydalanmayı sağlıyor. Socialmatic ile 2 x 3 boyutlarındaki fotoğraflar 1 dakikadan kısa bir süre içinde Zink kağıda basılabiliyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların baskı işleminde mürekkebe olan bağımlılığı ortadan kalkarken, Zink kağıdı en önemli unsur haline geliyor.

Cihazın arkasında bulunan 4.3 inç’lik ekranaysa muhtemelen video oynatmak için stereo hoparlörler eşlik ediyor. Sosyal ağlarda fotoğraf paylaşımını mümkün kılmak için Socialmatic’te bir Android arayüzü kullanılıyor. 4 GB’lık dahili hafıza alanı SD kart aracılığıyla desteklenebiliyor. Dijital fotoğraf makinesinin Wi-Fi, Bluetooth ve GPS desteği barındırdığı belirtilse de, Wi-Fi özelliğinin ilk etapta kullanılamayacağı ve bu süreçte paylaşım için Bluetooth’tan faydalanılacağı ifade edildi. 2014 içinde satışa sunulacak Socialmatic’e sahip olmak için 299 dolar ödemek gerekecek.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER