Teknoloji

Polaroid Socialmatic fotoğraf makinesi 2014’te piyasaya çıkacak

Socialmatic olarak adlandırılan ve bulucusu Polaroid ile iş ortaklığına gitmeden önce bir Instagram cihazı olarak düşünülen anında çekim fotoğraf makinesinin 2014 yılında yurt dışında piyasaya sürülmesi ve 299 dolar gibi bir fiyattan satılması bekleniyor. Android işletim sistemiyle çalışacağı söylenen bu fotoğraf makinesinin teknik özellikleri de ortaya çıktı.

socialmatic-190713

Samsung’un Galaxy Camera cihazına benzer nitelikler taşıyacağı belli olan Socialmatic de çekilen fotoğraflaırn hızlı bir şekilde paylaşılmasına odaklanacak. Ancak bu paylaşım sadece sosyal ağlarda paylaşımla sınırlı kalmayıp çekilen fotoğrafın anında alınmış fiziksel baskısının arkadaşa verilmesi de olabilir. Makine Zink Instant Printer içerecek, böylelikle eskinin Polaroid makineleri gibi çekilen fotoğraflar anında basılabilecek.

Önde 14 megapiksel sensörlü bir kamera yer alacak, ayrıca arkada da 2 megapiksellik, kendi fotoğrafınızı çekmeye yarayacak ikinci bir kamera bulunacak. Xenon yerine LED flaşın yerleştirildiği makinenin ön tarafında da küçük bir LCD panel yer alıyor. Bunun mod asistanı, küçük his simgeleri ve ikonlarıyla Socialmatic’in ruh hâli hakkında ipuçları vermeye yarayacağı belirtiliyor.

Arka tarafta da 4.3 inç, stereo hoparlörlere sahip ve video oynatımı da yapabilecek bir ekran bulunacak. GPS, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı desteklerine de sahip olacak kamerada 4 GB dahili hafıza bulunacak, ayrıca SD kart yuvası sayesinde genişleme imkanı da sunulacak.

Socialmatic’in özel fotoğraf filtreleri de önceden yüklenmiş ve fotoğraflara uygulanmak için hazırda bekliyor olacak. Fotoğrafları uzaktan bastırmak için kameradan yardım alınabilecek. Bu noktada  bir akıllı telefon veya başka bir cihazın Socialmatic’e bağlanıp fotoğraf yazdırabilir olmasından bahsediliyor olabilir, ancak kesin olan bir şey var ki, bir Socialmatic makineden diğerine gönderilen fotoğrafların çıktısı alınabilecek.

İlgili >> Socialmatic

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER