Teknoloji

Polaroid Cube’un üreticisi GoPro’yu dava etti

gopro-hero4-session-060715

Polaroid Cube kameranın üreticisi, GoPro’yu küp şeklinde bir kamera ürettiği için mahkemeye verdi. Dava dilekçesinde GoPro Hero 4 Session’ın Polaroid Cube’a ait tasarım patentinin ihlâl ettiği öne sürüldü. Her iki kameranın da küp şeklinde olması, davanın bir temeli olduğunu gösteriyor. Ancak gerçek patentin sınırlarının fazlasıyla belirsiz olduğunu söylemek gerekiyor.

Polaroid Cube’a ait olduğu belirtilen patent dosyası, sadece küp şeklindeki hareket kamerası için dekoratif tasarımı kapsıyor. Patent dosyasında yer alan yedi çizim de tasarımı örneklendiriyor. Polaroid Cube yaklaşık iki yıllık bir geçmişe sahipken, Hero 4 Session henüz geçtiğimiz temmuz ayında tanıtılmıştı.

polaroid-cube-plus-250615

Davacı tarafın Polaroid markalı Cube’un üreticisi olduğunu, Polaroid’in yaşananlarla bir ilgisi olmadığını da belirtmek gerekiyor. Cube’a sadece markasını veren Polaroid, böylelikle asıl üretici C&A Marketing’e de pazarlama konusunda avantaj sağlıyor. Hero 4 Session satışlarının durdurulmasını isteyen C&A Marketing, maddi zararının da karşılanmasını talep ediyor.

GoPro, küp kamera üstünde Polaroid Cube daha çıkmadan önce çalışmaya başladıklarını ve patentlerinin de bunu doğruladığını açıkladı. Hero 4 Session için AB’de bir patentinin bulunduğunu belirten şirket, ABD için de bir patent başvurusu gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Hero 4 Session için ABD’de yapılan patent başvurusunun Polaroid Cube için yapılan patent başvurusundan bir gün sonra gerçekleştirilmiş olması da dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER