Manşetler

Polaroid 1000 dolar fiyata sahip 4K televizyonunu duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek hafta CES’te 1000 dolarlık fiyata sahip bir 4K TV de sergilenecek. Ancak bu ürün Sony, Samsung veya diğer tanınmış TV üreticilerinden gelmeyecek. 50 inç Ultra HD’nin üstündeki marka Polaroid olacak, şimdiye kadar film ve anında fotoğrafçılık çözümleriyle bildiğimiz şirkete…

polaroid-4k-tv-50GSR3000-030114

Aslında söz konusu ürün Empire Electronics adı verilen ve Polaroid markasını kullanmak için lisans ücreti ödemiş olan bir şirkete ait olacak. Empire Electronics dışında fazla tanınmayan başka üreticiler de fiyatı 1000 dolar altına inen 4K TV’ler üretmeye başladı.

Polaroid logosu bugünlerde Android tablet, sportif faaliyetlerde kullanım amaçlı video kamera ve bireysel tüketicilere hitap eden dijital kameralarda görünüyor. Bugünün Polaroid’i 2001’de iflas başvurusu yapan şirketten tamamen farklı, ancak CEO Scott Hardy geçmişle hâlâ bazı bağlantılarının bulunduğunu görüyor. Hardy, “Birçok kişi Edwin Land’in modern televizyonlarda kullanılan polarize teknolojisinin geliştirilmesinde öncü olduğunu bilmez.” diyerek Polaroid’in kurucusunu hatırlattı.

Polaroid’in 4K TV’sinde üç adet HDMI girişi bulunuyor. Şirketin söylediğine göre bu TV en yüksek kaliteli resim çözünürlüğünü en iyi fiyata sunuyor. Fiyat gerçekten fazlasıyla çekici görünüyor, ancak bu TV’yi Samsung, Sony, LG gibi üreticilerin 4K ürünleriyle yan yana koyduğumuzda aradaki kalite farkıyla ilgili şüphelerimiz de yok değil.

Polaroid, TV serisinin 32 inç’ten 69 inç’e kadar farklı ekran büyüklüklerine sahip modellerle doldurulacağını da dile getirdi.

İlgili >> Polaroid

İLGİLİ HABERLER