Manşetler

Polaris Office: Ofisinizi tamamen telefonunuza taşıyın

polaris-office-001

Çalışanların masa başına bağımlılığı dizüstü bilgisayarların yayılmasıyla nispeten azalmıştı. Mobil cihazların ortaya çıkışı ve gelişimi ise profesyonel hayatı daha başka bir boyuta taşıdı. Artık pek çok işi akıllı telefonlar aracılığıyla tamamlamak mümkün hâle gelirken; özellikle yazılı dokümanların, tabloların ve sunumların da mobil ortamda hazırlanıp düzenlenebilmesi profesyonellerin işini ciddi ölçüde kolaylaştırıyor. Söz konusu kolaylığı sunan uygulamalar arasında yer alan Polaris Office, hem belge oluşturma ve düzenleme yeteneği hem de depolama servisleriyle entegre olmasıyla günümüzün en popüler mobil uygulamaları arasında yer alıyor.

polaris-office-002

Polaris Office başlatıldığında kullanıcıları karşılayan ekranda, Polaris üzerinde işlenen son belgelerin gösterildiği bir liste karşılıyor. Son düzenlenen belgelere ek olarak, Polaris Office’in sürücüsünde saklanan belgeler içinde arama yapmayı sağlayan bir kutu da ana ekranda bulunuyor. Uygulamanın hemen hemen her bölümünde ekranın sağ alt kısmında görülen artı ikonu ise Polaris Office üzerinden yeni bir metin, Word, slayt veya tablo dokümanı oluşturmayı sağlıyor.

polaris-office-003

Word, PowerPoint ve Excel ile bağlantılı dokümanlar oluşturulurken, Polaris Office kullanıcılara çeşitli şablon önerileri sunuyor. Kullanıcılar hazırlayacakları dokümanın kullanım amacına uygun olarak Polaris Office’in sunduğu şablonlardan faydalanabiliyor. Belgelerin hazırlanmasında faydalanan araçların ise oldukça kapsamlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Polaris Office sayesinde bir bilgisayara ihtiyaç duymadan kapsamlı belgeler oluşturulabiliyor.

polaris-office-004

Polaris Office’i bir kablosuz ağa bağlı olarak kullananlar, uygulamayı masaüstü bilgisayarlarında bulunan Polaris Office uygulamasıyla eşleyebiliyor. Eşleme imkânına ek olarak, Google Chromecast desteği sayesinde Polaris Office’in ekranını televizyona veya başka bir bilgisayara yansıtmak da mümkün oluyor. Farklı bulut servislerinden dosya çekip düzenleyebilmesi de, Polaris Office’in en kıymetli özellikleri arasında bulunuyor. Google Drive, Dropbox, OneDrive ve Box.net gibi bulut servislerinde bulunan dosyalar, Polaris Office üzerinden düzenlenebiliyor.

polaris-office-005

Polaris Office, oluşturduğu ve düzenlediği dosyaların depolanması için bir bulut servisi işlevi de görüyor. Servisin ücretsiz paketinde kullanıcılara 1 GB’lık depolama alanı sunuluyor. Polaris Office’in premium paketine abone olmak içinse iki farklı seçenek bulunuyor. Kullanıcılar aylık 10,49 TL veya yıllık 104,99 TL ödeyerek daha gelişmiş hizmet alabiliyor. 100 GB depolama alanı, 10 cihazla bağlantı imkanı, dosyaların istenilen konuma kaydedilebilmesi, PDF olarak dosya paylaşma imkanı, doküman içinde arama yapabilme, el yazısı ve giriş kodu belirleyebilme gibi özellikler Polaris Office’in premium paketiyle birlikte kullanıcılara sunuluyor.

polaris-office-006

Mobil cihazlardaki Office deneyimi yıllarca yetersiz olarak değerlendirilse de, son zamanlarda hem Microsoft’un hem de üçüncü tarafların sunduğu çözümler bu yetersizliği ortadan kaldırıyor. Polaris Office, geniş bulut entegrasyonu imkanları ve gelişmiş düzenleme araçlarıyla profesyonel çalışanların olmazsa olmazları arasına girmeyi hak ediyor. Polaris Office’i iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER