Eğlence

En yeni Pokemon oyunu eski Nintendo başkanına saygı duruşunda bulunuyor

pokemon ultra sun and ultra moonOyun geliştiricileri, hâlâ Nintendo’nun 2015’te hayatını kaybeden eski başkanı Satoru Iwata’ya saygılarını sunuyor. Pokemon serisinin en yeni oyunu Pokemon Ultra Sun and Ultra Moon da söz konusu oyunlar arasında yer alıyor.

Oyunda Iwata ile ilgili hikayeyi duyabilmek için Pokemon Silver’dan edinilen bir Pokemon’a sahip olmak gerekiyor. Buna ek olarak, Heahea City’deki Game Freak binasına giden bir yola ihtiyaç duyuluyor. Bu gereksinimlerin karşılanmasının ardından Nintendo’nun çok takdir edilen liderine dair küçük ve sevimli anekdot duyulabiliyor.

Game Freak binasında oyuncuların karşısına çıkan karakter, Pokemon Gold ve Silver verilerini Game Boy’ların limitli kartuşlarına aktarma konusunda sıkıntı yaşadıklarını, ancak “muhteşem adam” olarak tanımlanan Iwata’nın gerekli yazılımı hazırlayarak içeriği kartuşa sığdırmayı başardığını belirtiyor. Hem Pokemon Gold hem de Pokemon Silver büyük başarı kazanırken, Iwata da Nintendo’da başarı basamaklarını daha hızlı tırmanmış ve 2002’de şirketin başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Pokemon Ultra Sun and Ultra Moon başka hikayeler de anlatıyor

Pokemon Ultra Sun and Moon, başka Pokemon oyunlarının gelişimine dair de hikayeler anlatıyor. Ancak bunun için söz konusu oyunlardan gelen bir Pokemon’a sahip olmak gerekiyor. Iwata’ya yapılan saygı duruşu, onun Nintendo tarihindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER