Eğlence

Pokémon Quest’in indirme sayısı 7.5 milyonu geçti

pokemon questPokemon Quest, ilk olarak mayıs ayının sonlarında Switch’te oyuncularla buluşmuştu. 27 Haziran’da ise oyunun iOS ve Android versiyonları yayınlanmıştı. Geliştirici Pokémon Company’den yapılan açıklamaya göre, oyunun tüm platformlardaki indirme sayısı 7.5 milyonu geçti.

Her şeyin bir blok şeklinde görüldüğü oyun, akıllara doğal olarak Minecraft’ı getiriyor. Oyundaki Pokémon’ların macerası da “Tumblecube” adını taşıyan hayali bir adada geçiyor. Oyundaki savaş aksiyonları ise ekrana dokunarak gerçekleştiriliyor.

Pokémon Quest ücretsiz olarak indirilebilse de, oyunda fiyatı 12,99 TL ila 129,99 TL arasında değişen oyun içi satın alma unsurları bulunuyor. Satın alınan bu ekstralar sayesinde oyuncular Pokémon’larının darbe etkisini artıracak taşlara sahip olabiliyor.

Oyunun iTunes App Store ve Google Play Store’daki ilk haftasında elde ettiği gelir 3 milyon doları aşarken, bu gelirin yarısından fazlasını iOS kullanıcıları getirdi. Ülke bazındaki dağılımda ise yüzde 31 ile Japonya zirvede yer alıyor. Japonya’yı yüzde 25 ile ABD ve yüzde 12 ile Güney Kore izliyor.

Android üzerinde Pokemon Quest oynayabilmek için 2 GB veya daha yüksek RAM kapasitesi bulunan, Android 4.4 veya daha üstü sürüm taşıyan bir cihaza sahip olmak gerekiyor. iOS kanadında ise iOS 9.0 veya üstü bir işletim sistemine ihtiyaç duyuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER