EğlenceTeknoloji

Pokemon oyunları Facebook’un oyun platformunda oynanabilecek

pokemon oyunlari facebook

Artık Pokemon oyunlarını oynamak için Nintendo’nun konsolları veya mobil cihazlar dışında bir seçenek daha var. The Pokemon Company, iki oyununu Facebook Gaming platformunda kullanıcıların erişimine açtı. Facebook Gaming’te oyuncularla buluşan ilk Pokemon oyunları Pokemon Medallion Battle ve Pokemon Tower Battle oldu.

Oyunlara Facebook’un Oyun sekmesi üzerinden ve hâlihazırda beta testleri devam eden Facebook Gaming platformundan erişilebilecek.

Facebook’ta oyuncularla buluşan ilk iki Pokemon oyunundan biri olan Tower Battle, tüm dünya için yayınlandı. Bu oyunda oyuncular, en uzun Pokemon kulelerini oluşturarak gerçek zamanlı biçimde birbirleriyle mücadele ediyor.

Geleneksel bir kartlı savaş oyunu formatındaki Medallion Battle ise ilk etapta Asya-Pasifik bölgesinde oyunculara sunuldu. Bu oyunda oyuncular rüya takımlarını oluşturmak için her ay düzenli olarak yayınlanan kartları topluyor.

Facebook oyun platformlarını Pokemon oyunları sayesinde daha yukarıya taşıyabilir

The Pokemon Company, Facebook üzerindeki oyun açılımına dair hedeflerini de açık biçimde dile getiriyor. Şirket, Facebook’la yaptığı işbirliğiyle oyunlarını normalde ulaştıramadığı kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.

Facebook açısından bakıldığında ise Pokemon oyunlarının gelişi, Instant Games platformunun biraz daha genişlemesi için önem taşıyor. Sosyal medya devi, söz konusu platformda hâlihazırda da oldukça popüler oyunlar sunuyor. Pokemon oyunlarının gelişi, Facebook’un daha geniş bir kitleye ulaşmasının önünü açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER