Eğlence

Pokémon Go temmuzda iOS ve Android’de yayınlanacak

pokémon goNiantic tarafından hazırlanan artırılmış gerçeklik temelli mobil oyun Pokémon Go, temmuz ayında yayınlanacak. Nintendo, E3 kapsamında düzenlediği etkinlikte oyunun çıkışı için bir zaman aralığını işaret etse de, kesin bir tarih vermekten kaçındı. Oyunu akıllı telefon olmadan oynamayı mümkün kılacak Pokémon Go Plus isimli bileğe takılabilen aksesuar ise 34.99 dolardan satılacak. Ancak bu aksesuarın oyunun yayınlanma dönemine yetişmesi beklenmiyor.

Daha önce Android için Ingress adında bir artırılmış gerçeklik oyunu hazırlayan Niantic, Pokémon Go için Nintendo ve The Pokémon Company ile çalışıyor. Oyun daha önce Ingress’te kullanılanlara benzer gerçek dünya keşif unsurlarını, Pokémon dünyasına uygun biçimde sunuyor. Oyunun temeli, akıllı telefon kamerasıyla etrafı tarama üstüne kurulu. Dijital yaratıkların çevreye yerleşimi ise yazılım tarafından gerçekleştiriliyor.

Oyuncuları, bir Pokémon eğitmenine dönüştükleri oyunda yaşadıkları veya o sırada bulundukları yerin yakınlarındaki önemli konumları ziyaret ederek yeni Pokémon yakalayabiliyor veya müsabakalara katılabiliyor. Müsabakaların gerçekleştirildiği salonlar Kırmızı, Mavi veya Yeşil takımlar tarafından kontrol ediliyor. Oyuncular kendi Pokémonları ile savaşarak veya gerçek dünyada diğer oyuncularla işbirliği yaparak salonların kontrolünü kazanabiliyor.

Pokémon Go özel Pokémonları da barındıracak

Nintendo’nun E3 etkinliğinde, oyuncuların daha güçlük Pokémonları yakalamak için eğitmenlik seviyelerini yukarı çekebileceği belirtildi. “Şeker” armağanları ise oyuncuların mevcut Pokémonlarını geliştirmeleri için kullanılabiliyor. Oyuncular arasında Pokémon takası imkanı ise bir süre sonra kullanıma sunulacak. Mewtwo, Zapdos gibi özel Pokémonların yakalanması için özel etkinliklerin düzenlenip düzenlenmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER