Eğlence

Kilisede Pokemon Go oynayan Rus blogger 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon Go, geçtiğimiz yaz tüm dünyayı tabir-i caizse kasıp kavurmuştu. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin oynadığı artırılmış gerçeklik tabanlı oyun, gerçek hayatla etkileşimi nedeniyle bazı ilginç durumların oluşmasına yol açmıştı. Oyun eski popülaritesini kaybetse de, zirvede olduğu dönemde yaşanan ilginç olayların etkisi hâlâ sürüyor.

22 yaşındaki Rus blogger Ruslan Sokolovsi, geçtiğimiz yılın ağustos ayında Yekaterinburg şehrindeki bir kilisede Pokemon Go oynarken çekilmiş bir videosunu yayınlamıştı. Sokolovski, söz konusu videoyu Rus hükümetinin ibadethanelerde insanların inancını aşağılayanlara daha ağır cezalar uygulama kararına tepki olarak çekmişti. Ancak bu tepkisi Sokolovski’nin de başının derde girmesine neden oldu.

Mahkeme, Sokolovski’yi din karşıtı videolar çekerek nefret söylemini teşvik etmekten dolayı suçlu buldu. “Dini hassasiyetlere saldırı” gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Rus blogger, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Videonun yayınlanmasından bir süre sonra bir sabah polis baskınıyla uyanan Sokolovski, mahkeme gününe kadar ev hapsinde tutulmuştu. Savcılar, Sokolovski için 3 yıl hapis cezası talep etmişti. Ancak Rusya’da dini koruma amacıyla çıkarılan yeni yasalar ile bu sürenin 5 yıla yükselme ihtimali bulunuyordu.

Kamuoyu Pokemon Go tutuklusunun serbest bırakılması için harekete geçmişti

Uluslararası Af Örgütü, Sokolovski’nin tutuklanmasının ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savunmuş ve Rus bloggerın serbest bırakılmasını talep etmişti. Eylül ayında 14 binden fazla kişinin yetkili makamlara Sokolovski’nin serbest bırakılması için çağrıda bulunduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER