Eğlence

Pokemon Go küresel ölçekte 440 milyon dolar gelir elde etti

pokemon-go-120716Pokemon Go, temmuz ayının başlarında yayınlanmış ve kısa süre içinde tüm dünyayı saran bir çılgınlığa dönüşmüştü. Ancak geçtiğimiz haftalarda oyunun oluşturduğu rüzgarın dindiğine dair çeşitli haberler gündeme gelmişti. Uygulama analiz şirketi Sensor Tower tarafından paylaşılan rakamlar, Pokemon oyununun gerilemeye başladığı şeklinde bir yorum yapmak için biraz erken olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, oyunun küresel ölçekte getirdiği gelir 440 milyon doları aştı. Bu raporun karşılaştırması için farklı bir yaklaşım izleyen Sensor Tower, oyunun gelirini bu yaz vizyona giren bazı filmlerin gişe hasılatıyla karşılaştırdı.

Ortaya çıkan sonuç ise pek şaşırtıcı olmadı. Pokemon Go kendisiyle neredeyse aynı dönemde vizyona giren beş filmin gişe hasılatını geride bırakmayı başardı. Warcraft filmini az farkla geçen oyun, yapımcılarına Independence Day 2 ve Angry Birds Movie gibi filmlerin yapımcılarından daha fazla para kazandırdı. Oyunun bu başarıyı büyük bir pazarlama kampanyası olmadan elde etmesi de ulaşılan noktaya biraz daha anlam katıyor. Niantic ve Pokemon Company’nin imzasını taşıyan oyun için bazı reklamlar hazırlanmıştı. Ancak oyunun popülaritesinde oyuncuların ilgisi daha önemli bir pay taşıyor.

Pokemon Go halen ilgi görüyor

Aktif oyuncu sayısı, oyunun popülaritesinin zirve yaptığı döneme göre azalmış durumda. Ancak Sensor Tower’ın rakamları, oyuncuların özellikle iOS’te Pokemon Go için önemli ölçüde zaman ayırdığını gösteriyor. Rapora göre, ABD’deki iOS kullanıcıları günde 32 dakikayı oyunla meşgul olarak geçiriyor. Oyunun ABD’deki iOS cihazların yüzde 12’sinde yüklü olması da ayrı bir nokta olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER