Eğlence

Pokemon Go oynarken yapılan kazaların maliyeti milyarlarca doları buldu

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goNiantic Labs tarafından hazırlanan Pokemon Go, özellikle oyuncularla buluştuğu 2016 yazında büyük bir küresel çılgınlığa dönüşmüştü. Her yaştan pek çok kişinin oynadığı artırılmış gerçeklik oyunu, tamamen gerçek pek çok sayıda kazaya da yol açmıştı.

ABD’deki Purdue Üniversitesi’nde görev yapan iki araştırmacı, söz konusu kazaların muhtemel maliyetini hesapladı. Direksiyon başındayken Pokemon yakalamaya çalışanların sebep olduğu kazaları mercek altına alan araştırmacılar, ABD’de bu kazaların maliyetinin 2 ila 7.3 milyar dolar arasında olduğunu belirtti. Araştırmacılar, oyunun yayınlanmasından sonraki 148 günlük dönem üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Araştırmacıların yararlandığı gerçek istatistikler, Indiana eyaletindeki Tippecanoe County ilçesindeki detaylı kaza raporlarından alındı. Bölgede kazaların maliyetini 5.2 ila 25.5 milyon dolar olarak hesaplayan araştırmacılar, ABD genelindeki zararın ise 7.3 milyar dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

Pokemon Go trafik kazalarını yüzde 47 oranında artırdı

“Pokemon Go ile Ölüm” adını taşıyan rapora göre, oyunun çıkışının ardından Tippecanoe County’deki trafik kazalarının oranı yüzde 47 oranında artmıştı. Oyunun yayınlanmasından sonraki 148 gün içinde bölgede 286 trafik kazası meydana geldiğini belirten araştırmacılar, bu kazaların 134’ünün PokeStop’ların yakınında gerçekleştiğine dikkat çekti. Oyuna olan ilginşn zaman içinde düşmesiyle birlikte oyundan kaynaklanan kazaların da azaldığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER