Eğlence

Pokemon Go HoloLens gibi artırılmış gerçeklik başlıklarına gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon go hololensPokemon Go son günlerin en popüler oyunu konumunda. Oyun kısa sürede birbirinden ilginç hikayelerin doğuşuna katkı sağlamış durumda. Ancak oyunun bu hikayelerin üzerine yenilerini ekleyeceğini işaretleri de şimdiden görülüyor. Geliştirici Niantic Labs, henüz emekleme aşamasındaki oyunun geleceğine dair bazı ipuçlarını verdi. Pokemon takası, Niantic Labs’in verdiği ilk müjdelerden biri olsa da, henüz bunun için bir takvim açıklamadı. Pokemon Go’nun HoloLens gibi bağımsız artırılmış gerçeklik başlıklarına gelme ihtimali de, Niantic Labs tarafından paylaşılan dikkat çekici bilgiler arasında yer alıyor.

Pokemon Go’nun sosyal boyutu henüz tam anlamıyla hayata geçmiş değil. Ancak Niantic Labs oyuncuların birbirleriyle etkileşimini artıracak takas gibi özellikleri hayata geçirme konusunda oldukça istekli. Şirket, bunun oyunun temel değerlerinden biri olacağının da altını çiziyor. Daha önceki oyunu Ingress ile gerçek dünyaya ait sosyal unsurları sanal dünyaya aktarma konusunda tecrübeli olan Niantic Labs, bu tecrübeyi Pokemon Go’ya da taşıma konusunda istekli gözüküyor.

Pokemon Go HoloLens uygulamasının ipucu verildi

Pokemon Go, bu denli büyük popülariteye ulaşan ilk artırılmış gerçeklik oyunu olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. Ancak Niantic şu an için oyundaki artırılmış gerçeklik unsurlarının çok limitli olduğunun altını çiziyor. Şirketin CEO’su John Hanke, bağımsız artırılmış gerçeklik başlıklarının kapasitesinden faydalanamanın eğlenceli olabileceğini belirtti. Ancak bu avantajlardan çok azının henüz ortada olduğu da bir gerçek. Hanke’nin işaret ettiği gelişmenin ise bir Pokemon Go HoloLens uygulaması olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Pokemon Go HoloLens uygulamasına dair ipuçları ortaya çıkarken, Microsoft’un mevcut kullanıcıları da oyunu denemek için sabırsızlanıyor. Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcıları, çevrim içi ortamda başlattıkları imza kampanyasıyla bu isteklerini daha somut biçimde gözler önüne seriyor.

 

İLGİLİ HABERLER