Eğlence

Fransa’nın Bressolles kasabasında Pokemon Go yasaklandı

pokemon go

pokemon goPokemon Go, yayınlanmasından sonra kısa süre içinde tüm dünyayı saran bir çılgınlığa dönüştü. Bu çılgınlığın dozu ilk günlere kıyasla biraz azalsa da, halen oyunla ilgili ilginç haberler gündeme geliyor. Bu haberlerin sonuncusunun kaynağı ise Fransa’nın Bressolles kasabası.

Kasabanın belediye başkanı Fabrice Beauvois, oyunun yapımcısı Niantic Labs’e ilettiği bir talimatnameyle dijital yaratıkların 800 nüfuslu kasabasından çıkarılmasını istedi. Oyunu bir dükkan olarak niteleyen belediye başkanı, Niantic Labs’in belediyeden “dükkan açma izni” almamasını talebine gerekçe olarak gösterdi. Associated Press’e konuşan Beauvois, kasabasında açılacak kafe ve restoranlar için önce kendisinden izin alındığını belirtti. Bressolles Belediye Başkanı’na göre, kasabanın sanal alanına yerleşen oyun için de aynı düzenlemeler geçerli.

Kasabada oyundan kaynaklanan herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı biliniyor. Ancak Beauvois, oyunun yasaklanmasıyla kasabanın daha sakin ve huzurlu bir yer olacağını savunuyor.

Belediye başkanının AP’ye verdiği demeçlerde bir korku havası da seziliyor. Oyunun yayılma hızını “bulaşıcı” olarak niteleyen Beauvois, pek çok gencin oyunun bağımlısı hâle geldiğini ve kasabada düzeni sağlamakla yükümlü kişi olarka bu durumdan endişe ettiğini belirtti.

Pokemon Go için benzer talepler başka yerlerden de geliyor

Oyunun engellenmesine yönelik talepler, önümüzdeki dönem Niantic’in gündeminde bir hayli yer tutacak gibi gözüküyor. Dünya genelinde pek çok önemli konumda ziyaretçilerden Pokemon Go oynamamaları isteniyor. İran ise oyunu tamamen yasaklayarak işi bir üst seviyeye taşımıştı. Bressolles’ten gelen talep ise kasaba düzeyinde olması nedeniyle dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER