Eğlence

Pokemon Go Dünya Günü’nde çöp toplayan oyuncularını ödüllendirecek

pokemon go dunya gunuPokemon Go oyuncuları, bundan iki hafta sonra sokaklardaki çöpleri topladıkları için ödüllendirilecek. Oyunun geliştiricisi Niantic, Dünya Günü olarak kutlanan 22 Nisan tarihi için bazı özel etkinlikler duyurdu. Pokemon Go Dünya Günü’nde kitleleri harekete geçirme gücünü insanlığın yararına kullanmaya hazırlanıyor.

Oyuncularını kamuya açık alanlarda buluşturma konusunda oldukça maharetli olan Pokemon Go, yerel sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine giderek oyuncularını kamusal alanları temizleme konusunda teşvik edecek. Bu etkinliklere katılan kişi sayısı arttıkça oyunculara verilen oyun içi ödüllerde büyüyecek.

Niantic’ten yapılan açıklamaya göre, tüm oyunculara Dünya Günü kutlaması için özel bir avatar parçası verilecek. Temizleme hareketine katılan tüm oyunculara özel oyun içi ödüller armağan edilecek. Eğer etkinliklere 1500 oyuncu katılırsa, 48 saatlik süre boyunca o bölgede toprak, su ve çim tipi Pokemonları yakalamak kolaylaşacak. Katılımcı sayısı 3000’e çıktığı takdirde 48 saat boyunca söz konusu Pokemonları yakalama ihtimali üçe katlanıyor.

Pokemon Go Dünya Günü için harekete geçmesiyle daha önceki canlı etkinliklerindeki şanssızlığı unutturabilir. Dünya Günü’nün son derece önemli bir hareket olduğunu belirten Niantic CEO’su John Hanke, bu önemli günü yeryüzünü sağlıklı ve sürdürülebilir kılmak için kullanmayı istediklerini dile getirdi. Dünya Günü kapsamında 12 ülkede Pokemon Go etkinlikleri düzenlenecek. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye’de bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER