Eğlence

Pokemon Go dinamik hava durumu sistemiyle gerçek dünyaya yaklaşıyor

2016 yazında yayınlanan Pokemon Go, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada büyük bir çılgınlığa dönüşmüştü. Bu rüzgar zamanla dinse de, hatırı sayılır büyüklükte bir kitle hâlâ oyunu oynamaya devam ediyor. Bu da geliştirici Niantic’e oyuna yeni özellikler eklemek için gerekli motivasyonu sağlıyor. Hazırlanan son güncellemeler de bu motivasyonunun neler getirebileceğini gösteriyor. Pokemon Go dinamik hava durumu sistemi ve yeni Pokemonlarla yenilenecek.

Dinamik hava durumu sistemiyle oyuncuların ekranlarına da hava durumunu yansıtan grafikler eklenecek. Örneğin, hava yağmurluysa harita görünümünde yağmuru görmek mümkün olacak. Eğer kar yağıyorsa etraf beyaza bürünüyor.

Hava durumundaki değişimlerin oyuna daha iyi yansıtılması, sadece görsel anlamda değişiklikler getirmiyor. Bundan böyle hava durumuna bağlı olarak Pokemonların belli özelliklerini geliştirmek mümkün hâle geliyor. Oyunun geliştirici ekibinden Matt Slemon, yapılan değişikliklerle oyun ve gerçek dünya arasındaki bağların biraz daha kuvvetli hâle geldiğini belirtti. Yeni hava durumu sistemiyle birlikte oyuncuların karşısına 50’den fazla yeni Pokemon daha çıkacak.

Yapılan değişiklikler iki parça hâlinde oyunculara ulaştırılacak. İlk olarak bu hafta itibarıyla yeni Pokemonlar oyuncuların karşısına çıkacak. Her biri Pokemon Ruby and Sapphire’de tarif edilen Hoenn bölgesinden gelen yeni Pokemonlar arasında Treecko, Torchic ve Mudkip gibi karakterler bulunuyor.

Oyuncuların etraflarında gördükleri Pokemonlar da hava durumuna göre değişecek. Örneğin, yağmurlu bir günde su tipi Pokemonlar ile karşılaşmak daha muhtemel olacak. Karlı havalarda ise buz Pokemonları oyuncuların karşısına çıkacak. Ancak Niantic bunun Pokemonların ortaya çıkışının sadece hava durumuna bağlı olmadığının altını çizdi.

Pokemon Go Niantic’in ajandasındaki tek oyun değil

Pokemon Go üzerinde güncelleme yapmayı sürdüren Niantic, bir yandan da başka projeler üzerinde çalışıyor. İlk popüler oyunu olan Ingress’i yenilemeye hazırlanan şirket, bir yandan da bir Harry Potter oyunu geliştiriyor.

İLGİLİ HABERLER