EğlenceTeknoloji

Pokemon Go COVID-19 kaynaklı bazı değişiklikleri geri çekiyor

pokemon go covid-19

Pokemon Go için ilkbahar ve yaz aylarında COVID-19 kaynaklı bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu değişikliklerle oyuncuların oyuna katılımının kolaylaştırılması amaçlanmıştı. Oyunun geliştiricisi Niantic Labs bu geçici bonuslardan bazılarının aktif kalmaya devam edeceğini, ancak büyük çoğunluğunun 1 Ekim itibarıyla geri çekileceğini açıkladı.

Nisan ayında oyuncuların evlerini terketmeden yakın PokeStop’lardan hediye toplamaları mümkün hâle gelmişti. Artık buna günde sadece izin verilecek ve bu da oyuncuların telefonlarının pil doluluk oranlarının düşüklüğüne bağlı olacak. Yumurtaları çatlatmak için yürünmesi gereken mesafe yeniden eski seviyesine çıkarılırken, Pokemon’ları çeken tütsünün etkisi de sadece yürürken artacak.

Oyunun geliştiricileri bunları aktivite ve hareketi artırmaya teşvik eden özellikler olarak sunmuştu. Dünyanın pek çok bölgesinde koronavirüs kaynaklı kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte Pokemon Go’nun geliştiricileri de oyunun orijinalliklerine geri dönmeyi seçmiş gibi görünüyor.

Ancak bu eskiye dönüş tüm oyuncuları mutlu etmişe benzemiyor. Bazı oyuncular sosyal medya aracılığıyla Niantic’e kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Pokemon Go için 1 Ekim’den sonra da geçerli olmaya devam edecek COVID-19 kaynaklı değişiklikler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Çantada taşınabilecek maksimum hediye sayısı yine 20 olacak.
  • Her gün yakalanan ilk Pokemon için üç kat Stardust ve XP kazanılacak.
  • Tütsü süresi yine 60 dakika olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER