EğlenceTeknoloji

Pokemon Go’ya yeni bir artırılmış gerçeklik deneyimi geliyor

pokemon go covid-19
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Niantic Labs, yeni nesil artırılmış gerçeklik (AR) özelliklerinden bir kısmını deneysel aşamanın ötesine taşımaya hazırlanıyor. Şirket, Pokemon Go için Buddy Adventure adını taşıyan yeni bir canlı çok oyunculu modun duyurusunu yaptı. Söz konusu özellik, birkaç ay içinde mobil AR oyunundaki yerini alacak.

Buddy Adventure’ın temelinde Niantic’in “Codename: Neon” isimli çok oyunculu AR teknolojisi bulunuyor. Şirket, bu teknolojiyi ilk olarak geçtiğimiz yıl sergilemişti. Neon ile iki farklı cihaz aynı kare içinde interaktif AR nesneleri oluşturabiliyor. Bu da Pokemon Go’da oyuncuların dünyaya iPhone veya Android telefonlarının kameralarından bakarken aynı AR nesnelerini görmesini mümkün kılıyor.

Niantic’ten verilen bilgiye göre, Buddy Adventure’da Pokemon Go oyuncuları mevcut Buddy sistemini kullanarak kendilerine bir “buddy Pokemon” seçecek. Ardından başka bir oyuncuyla bir maceraya çıkmak mümkün olacak.

pokemon go buddy adventure

Pokemon Go Buddy Adventure özelliğini hem iOS hem de Android’de sunacak

Bu macerada oyuncuları nelerin beklediği tam olarak bilinmese de; Pikachu’lu demo videosunda oyuncuların Pokemon’ları ile etkileşme girebildiği ve onları besleyebildiği görülüyor. Videonun başka bir sahnesinde ise oyuncuların birbirlerinin Pokemon’larını aynı ekranda nasıl göreceği gösteriliyor.

Niantic Labs tarafından AR platformunun direktörü Diana Hu’nun imzasıyla yayınlanan blog yazısında ise şu ifadeler yer alıyor: “Buddy Adventure ile Pokemon Go oyuncuları AR kamera üzerinden sadece kendi Pokemon’ları ile etkileşime girmeyecek. Bu mod aynı zamanda antrenörlere de ortak bir deneyim yaşatacak ve diğer oyuncuların kendi Pokemon’ları ile nasıl iletişim kurduğunu görmeyi sağlayacak. Platformlar arası bir özellik olan Buddy Adventure’ı iPhone ve Android sahipleri birlikte deneyimleyebilecek.”

İLGİLİ HABERLER