Eğlence

Pokemon Go birinci yaşını sanal ve gerçek etkinliklerle kutlayacak

pokemon go

pokemon goPokemon Go, temmuz ayının ilk günlerinde birinci yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yaz tüm dünyayı kasıp kavuran oyunun yapımcısı Niantic Labs, oyunun birinci yılını hem sanal hem de gerçek etkinliklerle kutlayacak.

Bu etkinliklerden ilki “Gün Dönümü Etkinliği” ismini taşıyor. Etkinlik, 13 Haziranda oyun içinde gerçekleşecek. Etkinlikte buz ve ateş tipi Pokemonlar, XP bonusları ve indirimli Şanslı Yumurtalar yer alacak. Niantic Labs tarafından yapılan açıklamada, yakında işbirlikçi oyun deneyimine odaklanan yeni bir güncellemenin de yayınlanacağı belirtildi. Oyunu oynamak için yeni bir yöntemi vadeden bu güncellemeden sonra oyundaki salonlar kısa bir süreliğine kapalı kalacak.

Oyunun birinci yaşını kutlamak için düzenlenecek ilk “gerçek etkinlik” ise 22 Temmuz 2017’de ABD’nin Chicago şehrinde gerçekleştirilecek. “Pokemon Go Fest” adını taşıyan etkinliğin biletleri 19 Haziran günü satışa sunulacak. Bilet fiyatları ve festival programı henüz açıklanmadığı için Niantic Labs’in bu etkinliğe yönelik planları henüz bilinmiyor.

Pokemon Go için Avrupa ve Japonya’da da etkinlikler düzenlenecek

Şirket temmuz ve eylül arasında Avrupa’da da etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyor. Pokemonların ana vatanı Japonya’da ise önümüzdeki ağustos ayında “Pikachu Outbreak” isimli bir etkinlik düzenlenecek.

Yeni “işbirlikçi oyun” deneyiminin oyunculara ne gibi özellikler sunacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Güncellemeyle oyuncuların salonlarda takımlar halinde birbirlerine karşı mücadele edebileceği iddialar arasında yer alıyor. Yine de, kesin detayları görmek için Niantic Labs’in resmi açıklamasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER