Eğlence

Pokemon Go 600 milyon dolara rekor zamanda ulaşmayı başardı

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goGörünen o ki, Pokemon Go mobil oyun rekorlarını kırmayı henüz bitirmiş değil. Oyunun etkisi yayınlandığı temmuz ayındaki kadar fazla olmasa da, halen kayda değer sayıda kişi oyunu oynamaya devam ediyor. Bu oyuncu tabanı da oyunun yeni rekorlar kırmaya devam etmesini sağlıyor. App Annie’nin rakamlarına göre, popüler mobil oyunun bugüne kadar elde ettiği toplam gelir 600 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Söz konusu rakamın temmuz ve eylül ayları arasında elde edilmiş olması ise ulaşılan başarıyı biraz daha ilginç kılıyor. App Annie’nin araştırmasına göre, Pokemon Go 600 milyon dolar gelir seviyesine Candy Crush Saga’dan 2,5 kat daha hızlı ulaşmayı başardı. Niantic Labs ve Pokemon Company imzası taşıyan oyun, 600 milyon dolar gelire 90 gün içinde ulaştı. Candy Crush Saga içinse bu süre 200 günden fazlaydı.

Söz konusu süre Puzzle and Dragons’ta 400, Clash of Clans’te ise 500 gün oldu. Candy Crush Saga, Puzzle and Dragons ve Clash of Clans’in gelir elde etme konusunda başarılı oyunlar olduğu, mobil oyun dünyasında gayet iyi biliniyor. Bu da Pokemon’un mobil oyununun başarısını daha anlamlı kılıyor.

Pokemon Go Android’de son ayların en çok oynanan oyunlarından biri oldu

App Annie’nin araştırması, oyuna dair başka ilginç rakamları da barındırıyor. Araştırma temmuz ve eylül aylarını da kapsayan üç aylık dönemde Android oyunlarında geçirilen zamanın yüzde 45’inin Pokemon Go için kullanıldığını gösteriyor. Listenin geri kalan 19 oyununun toplam payının yüzde 55 olması, Pokemon oyununun başlangıcının ne kadar hızlı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER