Teknoloji

Pokemon Go 2018 yazında yüzde 35 oranında büyüdü

onedrive pokemon go

Pokemon Go, dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olmayı sürdürüyor. Yayınlanmasının hemen ardından dünyayı kasıp kavuran oyun, aradan geçen iki yılı aşkın dönemde bu etkisini yitirmiş ve bazı dönemlerde belirgin oyuncu kayıpları yaşamıştı.

Gidenlerden bazıları oyuna geri dönmese de, oyunun yapımcısı Niantic tarafından paylaşılan rakamlar 2018 yazının Pokemon Go için iyi geçtiğini gösteriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, oyunun aktif kullanımı mayıs ayına kıyasla yüzde 35 oranında arttı. Araştırma şirketi SuperData tarafından haziran ayında yayınlanan raporda da Pokemon Go‘nun aktif kullanıcı sayısının mayıs ayında en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilmişti.

Nintendo Switch için yayınlanan “Pokemon: Let’s Go, Pikachu!” ve “Pokemon: Let’s Go, Eevee!” gibi oyunların da oyunculara Pokemon Go’ya dönüş konusunda ekstra motivasyon sağladığı belirtiliyor. Ancak oyunun yeniden ivme kazanmasındaki en önemli faktör olarak uzun süredir beklenen takas özelliğinin sunulması öne çıkıyor.

Niantic tarafından verilen bilgiye göre, haziran ayında söz konusu özelliğin duyurulmasından bu yana Pokemon Go oyuncuları arasında 113 milyon arkadaşlık bağlantısı kuruldu. Oyuncuların arkadaşlarına gönderdikleri hediyelerin sayısı ise 2.2 milyara ulaştı. Pokemon takasının Pokemon ekosistemindeki önemi, pek çok kişiyi oyuna ikinci bir şans vermeye ikna etmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER