EğlenceManşetler

Podcast ve müzikleri ayıran yeni Spofity tasarımı dağıtımda

spotify podcast

Spotify, en az bir aydır süren testlerin ardından paralı kullanıcılar için güncellenmiş arşiv görünümünü kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni görünümde podcast’ler ve müzikler birbirinden ayrılıyor ve daha temiz bir görünüm sunuluyor. Aynı zamanda podcast’ler ve müzik için bazı yeni işlevler de getiriliyor.

Ücretli aboneler için arşivde gezinmek mevcut görünümde biraz karmaşık. Çalma listeleri, parçalar, albümler, sanatçılar, podcast’ler ve videoların hepsi bir arada, sayfanın tepesinde bulunuyor. Yeni tasarımla birlikte kullanıcıların platformdan yararlanmaları biraz daha farklı ve memnun edici hâle getirilecektir. Böylelikle Spotify’ın podcast’leri barındırdığında hâlâ haberdar olmayan kullanıcıların dikkati çekilecektir.

Spotify’daki podcast’ler şu anda sadece kullanıcıların takip ettikleri programlar, oynatılmamış programlar ve indirilmiş programlar doğrultusunda organize ediliyor. Yeni tasarımda ise podcast kategorisi bölümler, indirilenler ve programlar olmak üzere üç kısıma ayrılacak. Bölümler sekmesi içinde yeni bölümler gösterilecek. Ya da kullanıcılara çoktan dinlemeye başladıkları bölümleri dinleme imkanı verilecek. Aynı zamanda kişilerin takip ettikleri podcast’lerin yeni yayınlanmış bölümleri gösterilecek.

İndirilenler sekmesi içinde indirilmiş podcast’ler bulunacak. Bunlara internet bağlantısı olmadan erişilebilecek. Programlar bölümü ise insanlara yeni podcast’leri keşfetme imkanı verecek. Aynı zamanda buradan eski bölümlere de ulaşılabilecek. En yeni bölümlere sahip olan podcast programları sayfada daha üstlerde gösterilecek.

Yeni müzik bölümü ise çalma listeleri, sanatçılar ve albümleri, kullanıcıların alışageldiği biçimde göstermeyi sürdürecek. En büyük değişiklik ise beğenilmiş parçaların yeni gelen Beğenilen Parçalar çalma listesine eklenmesi olacak. Bu çalma listesi tek bir tıklatmayla daha sonra dinlemek için cihaza indirilebilecek.

Spotify için bu ilkbahar bayağı yoğun geçti. Özellikle podcast’ler tarafında epey ilerleme kaydedildi. Şirket çeşitli podcast’lerden oluşan ilk çalma listesini çıkardı, programlar oluşturmak için bir web uygulaması oluşturdu. Aynı zamanda otomobillerde ses tüketimini öğrenmeye yarayan ilk donanım ürününü çıkardı. Ayrıca Obama’ların prodüksiyon şirketiyle de özel programlar için bir anlaşma yaptı. Podcast’ler yeniden ilgi görürken Spotify da bu ilgiyi boş geçmiyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER