Manşetler

Teknoblog Podcast: Yerli otomobil, YaaniMail, Türk Telekom’dan iddialı hedef, Huawei Mate 30 Pro…

teknoblog podcast

2019’un hemen sonunu yakaladığımız yeniden Teknoblog Podcast macerasında yılın son programıyla karşınızdayız. Yılın son haftasında Türkiye teknoloji gündemi epey yoğun geçti ve programımızın büyük bir kısmını bu konulara ayırıyoruz.

Yerli otomobil 27 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen bir etkinlikle ilk kez gösterildi. Doğuştan elektrikli model olarak doğru bir noktadan başlangıç yaptığını düşündüğümüz bu yolculuğun başarıya ulaşması en büyük temennimiz. Biz de Teknoblog olarak bu önemli hedefle ilgili haberlere ve gelişmelere yer vermeye devam edeceğiz.

Hafta içinde üç telekom operatörü de art arda toplantılar gerçekleştirdi. Vodafone ULAK baz istasyonunun Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da devreye girmesini duyurdu. Turkcell ise YaaniMail adlı e-posta servisini kullanıma açtı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise yeni göreviyle ilk kez bir basın toplantısına ev sahipliği yaptı. Bu konuları programda konuşuyoruz.

Anayasa Mahkemesinin Wikipedia kararı, Huawei Mate 30 Pro’nun Türkiye’ye geleceğinin duyurulması gibi gündem maddelerini de konuşuyoruz. Teknoblog Podcast’i yukarıdaki video penceresi üzerinden izleyebilirsiniz.

Bu haftanın programında konuştuğumuz konu başlıklarıyla ilgili haberler:

İLGİLİ HABERLER