Teknoloji

Poco yeni akıllı telefonu X2’nin tanıtım tarihini açıkladı

poco x2

Poco, kısa süre önce yola Xiaomi’den bağımsız bir şirket olarak devam edeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından da şirketin yeni dönemdeki yol haritasına dair sızıntı ve söylentiler birden bire artmıştı. Çinli üreticiden beklenen resmi işaret de sonunda geldi. Poco, X2 adını taşıyacak yeni akıllı telefonunun tanıtım tarihini açıkladı.

Poco’nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, X2’nin tanıtımı 4 Şubat tarihinde Hindistan’ın başkenti Delhi’de gerçekleştirilecek. Yeni telefonuna yönelik heyecanını artırmak için bir internet sitesi de açan Poco, bu site aracılığıyla X2’ye dair bazı ipuçları da veriyor.

Bu ipuçlarının ilki, Poco X2’nin ekranının yenileme oranıyla ilgili. “Yüksek yenileme oranı. Yüksek oyun deneyimi” şeklindeki paylaşım, Poco’nun yeni akıllı telefonunun 120Hz yenileme oranına sahip olacağına işaret ediyor.

poco x2Poco’nun verdiği bir diğer ipucu ise X2’nin kamerasıyla ilgili. Kameranın görüntü kalitesine yapılan gönderme, akıllı telefonun Sony’nin 64 megapiksel çözünürlüklü IMX686 görüntü sensörünü taşıması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu sensör daha önce Redmi K30 modelinde de kullanılmıştı. Bu durum, Poco X2’nin Redmi K30’un üstüne kurulu bir cihaz olması ihtimalini de artırıyor.

poco x2

Poco X2 Snapdragon 765G ile mi gelecek?

Poco, akıllı telefonun Qualcomm tarafından üretilen bir işlemci taşıyacağını da belirtiyor. Bu işlemcinin hızlı performansına da gönderme yapan şirket, işlemcinin ismi konusunda ise bilgi vermedi. Akıllı telefonun Snapdragon 765G işlemciyle birlikte gelmesi beklense de, henüz bu konuda resmi bir doğrulama gelmiş değil.

Poco X2’nin likit soğutma ve hızlı şarj özelliklerinin ipucu da şimdiden verildi. Akıllı telefona dair diğer detaylar içinse 4 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER