Teknoloji

Poco artık Xiaomi’den bağımsız bir şirket

xiaomi pocophone f1 poco f2

Xiaomi’nin 2018 yılında çıkardığı Pocophone F1 modeliyle tanıdığımız alt markası olan Poco, artık bağımsız bir şirket hâline geldi. Bu demek oluyor ki, yeni bir Poco akıllı telefonuyla daha tanışmaya hazırız. Zaten yeni bir modelin işaretleri yakın zaman önce ortaya çıkmaya başlamıştı.

Xiaomi, Poco’nun bağımsız bir kurum hâline geldiğini yayınladığı bültenle duyurdu. Şirket Poco’nun bundan böyle kendi ekibi ve pazarlama stratejisiyle yönetileceğini kaydetti.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde görüş bildiren Xiaomi Başkan Yardımcısı ve Hindistan bölgesi yönetici direktörü Manu Jain, “Poco’da alt marka olarak başlayan şey kısa sürede kendi kimliğine dönüştü. Poco F1, kullanıcı grupları arasında son derece popüler bir telefon ve 2020’de bile kategorisinde birinci sırada yer alıyor. POCO’nun kendi başına çalışmasına izin verme zamanının doğru olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Geçen yılın başlarında bağımsız bir marka hâline getirilen Redmi’nin aksine, Poco’nun Xiaomi’yle herhangi bir bağı da yok gibi görünüyor. Redmi markası hâlâ Xiaomi’nin çatısı altında bulunuyor. Ancak aynı durum Poco için geçerli değil gibi görünüyor. Xiaomi’den ise bu konuda net bir açıklama henüz gelmedi.

Ne var ki, şu an için anlaşılan Poco ile Xiaomi’nin bir bağı kalmadı gibi görünüyor. Her iki şirket tasarım ve araştırma geliştirme kaynaklarını paylaşmayı sürdürecek mi? Bunun cevabına dair açıklamaları önümüzdeki günlerde almayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER