Manşetler

Pocket’ın Android Wear prototipi web sayfalarını bilekten kaydetmeyi sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bu hafta içinde Android Wear’ın duyurusunu gerçekleştirmiş ve geliştiricileri akıllı kol saatleri için geliştirilecek uygulamalar noktasında teşvik etmek için önemli bir adım atmıştı.

android-wear-saat-210314

Pocket da Google’ın bu cesaretlendirmesinden etkilenen ilk geliştiriciler arasında yer alıyor gibi görünüyor. Android Wear için yayınlanan bir prototip yazılım geliştirici aracı (SDK) versiyonu, web sayfa bağlantılarını doğrudan kol saati üzerinden kaydetme fırsatı veriyor.

Prototip geliştiricilerin Pocket’ı kendi uygulamalarına entegre etmelerini ve kullanıcılara sadece birkaç tıklatmayla web sayfalarını kaydetme fırsatını sağlayacak. Pocket, akıllı saatlerin şimdiye kadar sadece kısa bildirimleri teslim etmeye yaradığını; paylaşım veya kaydetme gibi işlevler için hızlı hareket etme yeteneğinin eksik olduğunu kaydetti.

pocket-android-wear-prototip-210314

Pocket’ın SDK’sı sayesinde gelen bildirimleri kaydedilen makalelere veya videolara dönüştürmek mümkün olacak. Akıllı saatinize düşecek bir bildirim sayesinde arkadaşınızın size okumanız için gönderdiği bir yazıdan haberiniz olacak, bu bildirim içine eklenen bir seçenek sayesinde söz konusu yazıyı Pocket içinde saklamanız mümkün olacak.

Samsung Galaxy Gear için geliştirilen Pocket uygulaması kaydedilen yazıları saat üzerinden okumaya izin veriyordu, ancak Pocket’ın prototipi böyle bir imkan tanımayacak.

İlgili >> Pocket

İLGİLİ HABERLER