Teknoloji

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahipleri iPad’lerini daha az kullanıyor

iphone-6-plus-inceleme-00003

Web sayfalarının daha sonra okunması için saklanmasını sağlayan Pocket, akıllı cihazların en popüler uygulamalarından birisi durumunda. Son dönemde kullanıcı tabanını daha iyi anlamak adına içeriklerin nasıl tüketildiğini analiz etmeye başlayan Pocket ekibi, oldukça ilginç sonuçlara ulaştı. iPhone ve iPad kullanımını karşılaştıran ekip, yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın içerik tüketimini artırdığını ortaya koydu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6 İncelemesi

Kaynak olarak hem iPhone hem de iPad sahibi kullanıcılarını seçen Pocket, uygulama üzerinden okunan makaleleri ve izlenen videoları mercek altına aldı. Hem iPad hem de iPhone 5s sahibi olan kullanıcı kitlesinin yüzde 55’lik bir kısmını videoları küçük ekran üzerinde izlemeyi tercih ettiği ortaya çıkarken, Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta bu makas biraz daha genişliyor. iPhone 6 ve iPad sahibi olan kullanıcı grubu üzerinde gerçekleştirilen analizde, bu kitlenin yüzde 72’lik kısmının Pocket üzerindeki içerik tüketimlerinde iPhone 6’yı tercih ettiği görülüyor. 5.5 inç ekrana sahip iPhone 6 Plus’ı iPad’e tercih edenlerin oranı ise yüzde 80 gibi oldukça yüksek bir seviyeye ulaşıyor.

iPhone 6 Plus için oluşan dağılımın Android kullanıcılarında akıllı telefon ve tablet arasındaki dağılımla eş seviyede olması da ilginç bir tesadüf olarak göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6 Plus İncelemesi

Pocket’ın analizinde dikkat çeken bir diğer nokta ise iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a geçiş yapan kullanıcıların uygulama üzerinden daha fazla makale okumaya başlaması oldu. iPhone 6 sahiplerinin iPhone 5 ve 5s sahiplerine göre yüzde 33 daha fazla makale okuduğu belirtilirken, iPhone 6 Plus için bu oran yüzde 65’e fırlıyor.

Ortaya çıkan rakamlar tabletin geleceğinin tehlikede olduğu izlenimi oluştursa da, Pocket böyle bir tehlikenin bulunmadığını vurguluyor. Pocket akşam gerçekleştirilen okumaların büyük kısmının iPad üzerinden yapıldığının altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER