Teknoloji

Pocket tavsiyelere beğen ve yeniden paylaş butonları getirdi

pocket

pocketWeb’de karşılaştığınız yazıları ve videoları sonradan görüntüleme amacıyla saklayan Pocket servisi geçtiğimiz kasım ayında tavsiye edilen içerikler şeklindeki kaynak listesi sayesinde Twitter’ın alanına girmişti. Şimdi bu servisin aynı yolda daha da ilerlediğini görüyoruz.

İçerik saklama servisi “beğeniler” ve “yeniden paylaşılanlar” olarak adlandırabileceğimiz yeni özelliklerini iOS ve Android uygulamalarında kullanıma sundu. Servis içinde bir içerik paylaştığınızda sizin tavsiyelerinizi takip eden kişiler bu içeriği beğenip beğenmediklerini içeriğin hemen altında yer alan kalp ikonlarıyla belli edebilecekler. Ya da yeniden paylaş butonuna tıklatarak, tıpkı Twitter’ın retweet butonunun yaptığına benzer şekilde aynı içeriği kendilerini takip edenlerle paylaşabilecekler.

Bu nispeten küçük bir adım gibi görünse de, beğeniler ve yeniden paylaşımlar daha fazla sosyal özellik kazanmak isteyen bir uygulama için büyük önem taşıyor. Pocket bu sayede kullanıcılara kendilerini takip edenlerin geri bildirim sağlamasına da imkan tanımış oluyor.

Twitter’ın aksine, Pocket’ın tavsiyeler listesi başından beri belirli algoritmalarla yönetiliyor, bir yazı daha popüler ise Pocket’ın da onu size önermesi ihtimali daha da artıyor. Şimdi paylaştığınız içeriğin ne kadar ilgi gördüğünü bizzat beğeni ve yeniden paylaşımlarla görme şansına da sahip olacaksınız.

İLGİLİ HABERLER