ManşetlerTanıtıcı Yazı

PlusClouds ile bilişim sektöründe bir ilk daha yaşanıyor

Türkiye'nin kendi bulut teknolojisine sahip ilk ve tek servis sağlayıcısı PlusClouds, bilişim çözümlerine teraflop seviyesinde yüksek performanslı hesaplama kümeleri servisini ekliyor.

plusclouds-HPC-X7000-070116Türkiye’nin kendi bulut teknolojisine sahip ilk ve tek servis sağlayıcısı PlusClouds, bilişim çözümlerine teraflop seviyesinde yüksek performanslı hesaplama kümeleri servisini ekliyor. Böylece şirket, Ar-Ge sistemleri, petrol araştırmaları ve sağlık sektörü gibi alanlarda teraflop seviyesinde işlemci ihtiyaçlarını karşılayacak.

Bilişim sektörüne yeniliklere imza atarak iddialı bir giriş yapan PlusClouds, yazılım firmalarının uygulama ve sunucularını bulut sistemlerine taşımasına liderlik etmişti. Buna ek olarak şirket, TTNET yazılım mağazasının geliştirilmesi ve modernize edilmesi gibi projelerin de yönetimini üstlendi. Şimdi de Ar-Ge faaliyetleri, petrol araştırmaları ve sağlık sektörü gibi önemli sektörlerin ihtiyacı olan yüksek performanslı hesaplama kümelerini bilişim çözümlerine kazandırıyor.

PlusClouds Cloud Servers CEO’su Harun Barış Bulut teraflop seviyesi servis ile ilgili avantajların veya getirilerin neler olacağını kısaca şöyle açıklıyor:

“Teraflop seviyesinde kullanabileceğiniz işlemci ihtiyacınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Fiziksel sunucuların 2 adet 2 GHz işlemci benzeri sınırlamalarından bağımsız olarak, 1 teraflopluk işlem yaptırmak istiyorum diyerek ihtiyacınız olan kadarını kullanabileceksiniz. Dolayısıyla bulut sunucu alıp onları yönetmek yerine doğrudan işlemci gücü alabileceksiniz. Alımı başvurular üzerine gerçekleştirilebilen bu özel sunucuları plusclouds.com > Genel Bulut > Bulut Sunucular sayfasında X7000 sekmesindeki başvuru formunu doldurarak temin edebilirsiniz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER