Teknoloji

Plex’ten Winamp’ten esinlenen müzik çalar: Plexamp

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

plexamp winampBulut tabanlı medya sunucusu Plex, masaüstü bilgisayarlar için yeni bir müzik çalma çözümü duyurdu. Bir zamanların ünlü müzik çalar uygulaması Winamp’ten esinlenen bu uygulama Plexamp adını taşıyor ve tek bir pencerede çalışıyor.

Şirketin çalışanları tarafından geliştirilen çeşitli projelere yer verilen Plex Labs üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama, macOS ya da Windows bilgisayarlarda çalışıyor. Bu uygulama kullanıcıların aklına gelen her türlü müzik formatını destekliyor. En heyecan verici yanı ise, eski medya oynatıcıları gibi çalma görselleştiricisi de içeriyor.

Plexamp diğer bazı ilgi çekici özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Bunların arasında farklı albümlerdeki şarkıların çalmalarını, çalma boşluğunun eksikliğini normalize etme ve “akıllı geçişler” olarak da nitelendirilen, şarkılar arasında kesintisiz geçişler yapma özelliği de bulunuyor.

Plex’in işi sahip olduğu sunucu teknolojisine dayalı olduğu için, Plexamp içinde çeşitli radyo özellikleri de sunuluyor. Bunların sayesinde müzik arşivinden şarkılar seçip bunları radyo istasyonları gibi çalmak mümkün oluyor. “Arşiv radyosu” olarak adlandırabileceğimiz işlev sayesinde tüm arşivden seçilen şarkılar çalınıyor. Sanatçı radyosu ise seçilen sanatçının arşivdeki parçalarından şarkıları sıralıyor.

Bir açıdan Plexamp, eskinin Windows Media Player’ının modernleştirilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Daha sade ve düzgün bir görünüme sahip olan uygulama aynı zamanda renkli ve yüksek özelleştirilebilir arayüzüyle kullanıcılara sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER