Eğlence

Plex iPhone ve iPad uygulamasını yeniledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

plex-iphone-ipad-110815-1

Bütün multimedya dosyalarınızı organize eden, evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazlara kolay şekilde yayınlamanızı sağlayan popüler servislerden Plex’in iOS uygulaması güncellendi.

Plex daha önceki versiyonun kullanıcılarda yarattığı sıkıntı ve endişelerden haberdar olduğunu belirtirken, yeni uygulamanın sıfırdan geliştirildiğini ve yazılımının yapabildiği her şey için yeni bir gösteri alanı sunduğunu kaydetti. Daha önce Android’e daha fazla odaklanan Plex için iOS, yeni özellik desteklerinin ilk kez sunulduğu bir ortam hâline gelmiş gibi görünüyor.

Yenilenen uygulama en sonunda film, müzik veya fotoğrafları birden fazla kullanıcı arasında paylaştırmaya izin veren Plex Home’un avantajlarından yararlanmaya başlıyor. Plex’in paralı müzik işlevleri için de daha iyi destek sunuluyor. Eğer paralı müzik dinleme servislerinden memnun değilseniz, Plex ile kendi müzik çözümünüzü oluşturabilirsiniz. Ayrıca iOS için Plex uygulaması ev medya sunucusuna bağlanırken daha güvenli ve şifrelenmiş bağlantılardan yararlanıyor.

plex-iphone-ipad-110815-2

Plex’in iOS uygulamasındaki diğer büyük değişikliklerden birisi de ücretsiz olması. Daha önceki versiyon için belirli bir ücret ödemek gerekiyordu. Ancak Plex, sınırsız işlevlere sahip olmak isteyen kullanıcılardan ücret talep etmeyi sürdürecek, bunu uygulama içi satış üzerinden yapacak.

Ücretsiz Plex iOS uygulaması yayınlanan içerikleri uzaktan kumanda etmeyi, iPhone’un film rulosundan TV’ye fotoğraf veya video göndermeyi sağlayacak. Daha önce Plex uygulaması için para ödemiş olanlar, Plex’in bütün işlevlerinden yararlanmaya devam edecek.

Ayrıca Plex filmleri ev sunucusundan iPhone veya iPad’e eş zamanlarken de önemli iyileştirmeler sunuyor. Hızın önemli oranda artırıldığının altını çiziyor, özellikle tonlarca içeriğin eş zamanlanmasını gerçekleştiren kullanıcıların farkı hissedeceğini söylüyor. Ayrıca gelişmiş filtreleme, sıralama ve keşif seçeneklerinin de eş zamanlanan medya dosyaları için mükemmel çalıştığını ekliyor.

Yeni uygulama Plex’in iOS tarafında önemli bir sıçrama yapmasını sağlıyor. Bununla birlikte şirket bilinen bazı sorunların gelecekte çıkacak güncellemelerle birlikte tamir edileceğini de taahhüt ediyor. Kullanıcıların internet üzerinden video izleme veya müzik dinleme imkanı sağlayan servisleri daha çok kullandığı bir ortamda Plex niş bir ürün olarak kalmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER