EğlenceTeknoloji

Plex’ten film ve dizi kiralama hizmeti sunacak yeni dijital mağaza geliyor

plex

Plex, medya sunucu yazılımıyla tanınmasının yanı sıra reklam destekli içerikler sunan popüler bir platform olarak biliniyor. Gelen son haberlere göre şirket, Şubat başında çok yönlü bir dönüşüm yaparak kullanıcılarına film ve dizi kiralayabilecekleri bir mağaza açmaya hazırlanıyor. Lowpass’in deneyimli muhabiri Janko Roettgers ile yapılan röportajda şirket yöneticileri, mağazanın lansmanında “çoğu stüdyonun” yer alacağını ve katalogun hemen ardından tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Yenilenen Plex ile kullanıcı deneyimi üst seviyeye taşınıyor

Plex’in kendi izleme listeleri gibi özellikleriyle entegre çalışacak olan bu yeni mağaza, özellikle de firmanın 2023 Haziran’ında personelinin %20’sini işten çıkardığı dönem sonrası büyük bir ilave olarak görünüyor. İşten çıkarmalar sırasında şirketin CEO’su, global reklam pazarlarındaki düşüşten dolayı Plex’in reklam işletmesinin “önemli ölçüde etkilendiğini” ifade etmişti. Ancak şirketin baş ürün sorumlusu Scott Olechowski, Roettgers’a reklam işletmelerinin büyümekte olduğunu açıkladı.

Roettgers’ın haberine göre Plex, kullanıcılarına daha fazla değişiklik vaat ediyor. Olechowski, ücretsiz ve reklam destekli film, dizi izleme ve FAST (ücretsiz, reklam destekli akış) kanallarını kullanan birçok insanı desteklemek amacıyla “oldukça önemli bir kullanıcı deneyimi yeniliğinin” yolda olduğunu belirtti. Plex, bu yıl halka açık profiller gibi daha fazla sosyal özelliği eklemeyi planlıyor, bu da geçtiğimiz yıl sonunda aktivite paylaşım özelliği ile ilgili endişeler doğurmuştu. Roettgers bu konuda, Plex’in özellikle işe alım süreçlerini güncellediğini ve Plex’in kıdemli ürün ve tasarım direktörü Jason Williams’ın geri dönüşlerin “oldukça hızlı bir şekilde yok olduğunu” anlattığını belirtti.

Bu yeni adımlarla birlikte Plex, görünüşe göre medya ve eğlence dünyasında daha büyük bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Ayrıca, kullanıcıların film ve dizilere kolay erişim sağlamak isteyen tüm büyük oyuncular arasında rekabetin daha da kızışmasına neden olacak. Plex’in bu yönde yeni atılımları, şirkete olan bağlılığını ve pazardaki mevcut trendlere uyum sağlama becerisini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER